2024-10-16 339 views
尖沙咀金馬倫道金巴利道一帶,又叫小韓國,所以想食韓國嘢,一定會出嚟尖沙咀搵!今晚搵到呢間,一聽個名就知係地道韓國食肆啦~果然全部阿朱媽主理,裝修佈置都好韓feel!晚餐都係傳統韓式主食為主,唔想食咁多飯,老細叫咗個鐵板牛仔骨,再加多個韓式炒豬肉。主食未上梗係先上四小碟啦~酸蘿蔔、炒豆角、翠玉瓜~全部唔辣,啱曬老細!!當然一定要有傳統泡菜啦…原來泡菜有分生、熟~生泡菜係冇經鹽醃,冇出水,所以比較脆口~鐵板牛仔骨帶啲甜味~肉質好軟熟,近骨嘅地方又好有咬口,滿足曬我哋兩個口味!!韓式炒豬肉份量都幾多,而且好多椰菜,豬肉好淋好入味,飲食均衡!韓式飲品好多選擇,令你目不暇給!!我哋揀咗李子梳打同哈密瓜梳打,味道都唔錯,唔會太甜!店來裝修佈置好簡潔,好韓式,搞到你好似去咗首爾咁~仲有好多唔同種類泡菜小食可以畀你買外賣,豐儉由人!

2024-10-15
$170 (Dinner)