2023-08-21
阿根廷就聽得多,但係果度啲人食咩既呢,?同一般西餐節言不用,總會有一種民族感覺。1.Wagyu Skirt - $498一定要試既係阿根廷牛扒,口感超嫩滑係當地人重中之重既主菜。所以一定要試。牛扒肉汁既特別我就形容唔到,你要黎一試。2.Mains(Catch of Day |Hanger Steak 250g)類似漢煲免治牛既特別主菜,特別在半熟而冄咬下佢有細細一粒粒既感覺,配埋醬汁口感嫩滑。3. Field Green Salad($168)清新好味嘅新鮮沙律,食完肉可以平衡油膩既開胃都可以同肉類一齊食。4.Catch of the Day阿根廷人雖然睇落好粗壯但係都唔係食得肉多,唔係只係牛扒做得出色,呢碟比目魚係我第二道極推薦既主菜之一,外皮煎得夠重夠脆,魚肉同皮的油脂很有層次,見意只係魚肉點汁,汁唔好掂到脆皮咁就最好食!5.Churros $78最後黎個甜品,呢個甜品好食手指餅,但佢一啲都唔普通,咬開裡面內有乾坤!必食,唔食後悔!
同一般西餐節言不用,總會有一種民族感覺。
1.Wagyu Skirt - $498
類似漢煲免治牛既特別主菜,特別在半熟而冄咬下佢有細細一粒粒
既感覺,配埋醬汁口感嫩滑。
3. Field Green Salad($168)
4.Catch of the Day
5.Churros $78
必食,唔食後悔!