2023-09-05
2077 views
朋友相聚,當然要搵一間環境好嘅餐廳,最近我就搵到呢間《La Parrilla Steakhouse》,絕對係良朋歡聚嘅好地方餐廳格局以深色木系設計,加上磚牆和天花吊扇,令食客彷如置身外國餐館裡用餐食物方面,除主打阿根廷肉眼扒外,還有多款熟成牛扒。而午市時段更有lunch set選擇🌟Lunch set 包前菜、主菜、配菜和汽水Aperitivo 前菜 🍴Steak Tartare - 牛肉他他,新鮮嫩滑,配搭烘脆後嘅麵包嚟食,口感豐富🍴Empanada de Came Criolla - 大餃子形狀嘅炸餡角,外皮香脆,滿滿嘅免治牛肉做餡,食落夠惹味Mains 主菜🍴Flat Iron $298 - 選了牛板腱 (另有2個牛部位可選),牛味濃郁,口感柔軟略帶嚼勁,細嫩多汁,以鐵板上得以保留熱度🍴Dry Aged Beef Burger $218 - 超巨型漢堡,用上乾式熟成牛肉漢堡扒製作,可以揀生熟度,我就揀咗5成熟,入口軟嫩,肉味香濃,推介👍Sides 配菜🍴Garlic and Parsley Skinny Fries - 薯條香脆可口,灑了香蒜喺面更惹味🍴Roasted Cauli
🌟Lunch set 包前菜、主菜、配菜和汽水
Aperitivo 前菜
Mains 主菜
Sides 配菜
🍴Roasted Cauliflower - 香烤椰菜花,好味又健康
Soft Drink 汽水
🍹Ginger Ale/Sprite