2019-05-26 64 views
我地好辛苦搵左10個人,想食百碟宴,但因為全部女仔又怕食唔晒,所以最終只係咁左50碟再加餸菜。其實啲野食係好食,只係因為為左影相而等到凍晒,再加上太多好食既野令到唔覺得好好食。當然,打包拎走後,第二日先發現原來唔係好食咁簡單,係勁好食。由於碟碟都細細碟,所以有啲食物未必位位食到,等我highlight我食到而又impressive既餸啦。👍杞子花雕醉雞本人十分鐘意食醉雞,呢間酒味好香,雞又滑,如可配上一碗熱麵就perfect 👍水煮牛肉又香又辣,最鐘意佢帶麻,加上寬粉,無得彈👍韮菜餅好好味,菜同肉份量好平均👍紅油抄手、酸菜斑片、咕嚕肉都勁好食。👍薏米薑茶勁濃,好暖胃因為真係太多,好難盡錄,但我建議大家要帶夠人仲要係大食既。相比起環境就好一般,但服務員都勁醒目精靈既

👍杞子花雕醉雞

👍水煮牛肉
又香又辣,最鐘意佢帶麻,加上寬粉,無得彈

👍韮菜餅
好好味,菜同肉份量好平均

👍紅油抄手、酸菜斑片、咕嚕肉都勁好食。

👍薏米薑茶
勁濃,好暖胃

因為真係太多,好難盡錄,但我建議大家要帶夠人仲要係大食既。

相比起環境就好一般,但服務員都勁醒目精靈既
50碟宴
薏米薑茶