2016-06-18
聽聞Hal's的蛋包飯好好味,team dinner決定要試下!其實呢間餐廳都唔平,不過唔駛自己比, 當然努力點菜啦! 先叫個沙律同蟹肉春卷, 味道就好普通, 蟹肉春卷似酒樓點心春卷, 只係無甘油膩, 同埋擺碟好靚. 然後點個清酒煮蜆同銀雪魚西京燒, 味道淡過我既人生, 無乜味既!? 無乜野揀同要計住條數既情況下, 主食就叫左4個飯同意粉, 2個魚生飯既魚生都好新鮮, 擺碟都好靚, 似高級日菜既感覺, 明太子意粉, 不過不失, 又係味道偏淡, 至於主打既蛋包飯, 甘真係幾好味, 呢個會讚既, 因為蛋皮唔會為左要包好D飯而煎到太厚/太老, 薄薄既蛋皮撈埋D飯同汁食, 好味既.Hal's的蛋包飯係好味既, 不過好似除了蛋包飯, 未必再有食物吸引我再去食第二次~