我大家姐平時好忙,難得最近工作少,約我一齊食飯。我就去Open Rice睇最近嘅搵啱食嘅餐廳,啱啱好俾我睇到呢間除咗港式雞煲,仲有火鍋嘅,就打算一齊去試吓。.呢間餐廳嘅風格比較西式,睇落好寫意,座位闊落,好舒服!.沙白蜆嘅蜆肉好厚實,味道鮮甜,仲帶少少海洋味,每一啖都係頂級嘅味覺享受!而且仲俾咗我哋好大一碟,好抵食!打邊爐一定唔可以錯過嘅和牛封門柳嘅紅色色澤睇落就好新鮮,肉質都肥瘦適中,放入湯底後,味道好鮮甜。而且肉都好大碟,我同大家姐都食得好爽!竹笙墨魚滑係我食過味道最好嘅墨魚滑。呢度嘅墨魚滑特別新鮮,份量都好足,每一啖都可以食到滿滿嘅墨魚,好鮮嫩,涮咗湯底後,更加濃郁香甜,好入味!蒜蓉トト蜆鍋有住濃郁嘅蒜蓉味,加上蜆肉本身嘅甜味,令湯底更加清甜,好暖胃好飲。蜆肉都特別新鮮,特別乾淨,完全冇沙👍仲有其他配料嘅搭配,味道令人好難忘。蟹籽鮮蝦滑好大一粒,滿滿嘅蝦滑一啖咬落去,特別滑嫩香甜,加上蟹籽獨特嘅口感,成個味道同口感都好正!黒松露蟹籽魚麵嘅黒松露味道好出眾,加上魚麵本身有住爽彈嘅口感,仲有Q彈嘅蟹籽做搭配,口感好豐富!呢個都係我第一次試魚麵嘅味道,真係好驚艷我!我同大家姐都食得好開
我大家姐平時好忙,難得最近工作少,約我一齊食飯。我就去Open Rice睇最近嘅搵啱食嘅餐廳,啱啱好俾我睇到呢間除咗港式雞煲,仲有火鍋嘅[米走雞Live],就打算一齊去試吓。
呢間餐廳嘅風格比較西式,睇落好寫意,座位闊落,好舒服!

我同大家姐都食得好開心,都傾咗好多,好愉快!