2023-06-28
今日係翻工前又去探索一下啲隱世地方🌴而今次呢間Innolife係上網見到以有機可持續既概念去營運既一個休閒村🪨除左有唔同既工作坊俾一眾情侶朋友家人去玩之外👫仲有出售自家農場既有機農作物添🥬理念果然創新。而今次我雖然無參加工作坊,但我知呢到都有機會可以試下佢地自家制既各款食品🍞小至麵包輕食,大至烤焗類主食都一應俱全🍕而全部食物製作過程透明度都好高,由店員一手一腳去製作🤱🏻確保食物係新鮮熱辣,而另外仲見到另一位店員搓麵團🥖感覺十分温馨。🐒自家制蒜蓉法包💰$48當見到店員搓緊麵團既時候我已經諗到我一定要試試佢地既麵包🥯果然無揀錯😍佢除左蒜蓉香草牛油夠多之外🌿個法包即使焗完都仲好chewy🤤。🐒蔥油拌麵配滷味💰$98🐒煙三文魚薄餅(細)💰$68主食方面佢地既滷水汁都係自己調配,無任何添加劑防腐劑✅真係對於佢地出品既食物有100分信心🉐而拌麵就運用左幼麵,所以非常掛汁。🐒有機蔬果汁(蘋果+紅菜頭)💰$38呢個配搭我都係第一次試,估唔到紅菜頭會中和左蘋果既甜,令我飲落好舒服🍎
。
而今次我雖然無參加工作坊,但我知呢到都有機會可以試下佢地自家制既各款食品🍞小至麵包輕食,大至烤焗類主食都一應俱全🍕 而全部食物製作過程透明度都好高,由店員一手一腳去製作🤱🏻確保食物係新鮮熱辣,而另外仲見到另一位店員搓麵團🥖感覺十分温馨
🐒自家制蒜蓉法包💰$48
🐒蔥油拌麵配滷味💰$98
🐒煙三文魚薄餅(細)💰$68
主食方面佢地既滷水汁都係自己調配,無任何添加劑防腐劑✅ 真係對於佢地出品既食物有100分信心🉐而拌麵就運用左幼麵,所以非常掛汁
🐒有機蔬果汁(蘋果+紅菜頭)💰$38