上星期weekends同咗媽咪出街食brunch, 我哋揀咗銅鑼灣嘅「The Madhouse」食返個big meal🥳 餐廳嘅Bar枱位置有大大個皇冠裝飾, 成日都喺IG見到好多人嚟呢度食嘢打卡, 終於到我喇😝~ 呢度嘅食物擺盤都好精緻好花心機咖!😋🍳 大滿足全日早餐系列 ($148)我哋當然要嗌呢度嘅signature: Madhouse Grand All Day Combo 喇😋😋! 呢個全日早餐超級豐富! 有三隻太陽蛋🍳(當然都可以選擇其他煮法)、三條好juicy嘅豬肉腸🍖、三塊鹹香又脆口嘅煙肉🥓、鹹香煙燻三文魚🍣、超juicy烤蕃茄🍅、焗茄汁豆🫘、鮮選生果🥝、勁香脆又熱辣辣嘅炸薯餅🥯、多士🍞(+$10仲可以轉鬆脆牛角包🥐添!)🥩 Omelette & Steak Combo ($148)一個餐當然唔夠我哋食😌 我哋仲叫咗一個有奄列、有板腱牛扒嘅conbo🥳 牛扒五成熟,好香~ 奄列又滑又多餡! 裏面我哋揀咗三文魚餡料,健康又好味🥰 呢個餐都有多士/+$10 轉鬆脆牛角包㗎~🥞 Happy Day Pancake ($72)呢個自家經典班戟好大份!仲有成四塊,估唔到咁多😆😆

🍳 大滿足全日早餐系列 ($148)

🥞 Happy Day Pancake ($72)
呢個自家經典班戟好大份!仲有成四塊,估唔到咁多😆😆 上面仲有雲呢拿雪糕、朱古力碎同朱古力醬,happy combination🥳🥳!

🍷 Wine / Beer
我哋今次揀咗兩款酒飲,分別係叫「Rallar Amber」嘅Amber Ale,佢有4.7%酒精㗎;同埋叫「Fruitage」嘅Fruit Beer,呢個就有3.9%酒精,佢甜甜哋,帶少少酸,好易入口,好飲😚!