2022-08-05 144 views
幾年前The Salted Pig嚟左香港之後,今次已經係我第三次食。位於新都會廣場嘅分店同其他分店最特別之處係有陽光☀️坐位寬躺🤗Suckling pig 🐖 今次我地無叫傳統嘅咸豬手,叫左呢一款European style嘅乳豬,乳豬皮好香脆,肉質仲好嫩滑,配埋佢特製嘅pepper sauce,帶少少辣,好惹味,4分1隻嘅分量perfect for 2🤭Chicken Florentine Orecchiette 🐱 我地比🐱👂粉嘅名吸引咗,用parmesan cheese同pesto醬嘅配搭味道清新,貓耳粉有咬感,雞肉唔乾仲保留左肉汁Pulled Pork Cheesy Nachos 作為餐前小食一流👍🏻牛油果🥑本身淡味夾埋sour cream同蕃茄粒估唔到咁balance,配搭埋咸咸地嘅手撕豬同Nachos埋入口一齊食,有雙重咬感,好得意Apple Mojito 🍹我地叫左同Somersby crosssover嘅特飲,加左Rum,mint同lime,係少甜解膩之選

Suckling pig 🐖

Pulled Pork Cheesy Nachos