2018-03-20 267 views
今日去咗銅鑼灣探朋友,夜晚朋友就帶咗我去呢間冰室食晚餐。八點鐘去到已經座無虛席,店員都好有禮貌甘安排我地等一等之後安排我入座。首先主食方面,我們點了最強什扒,一個包括雞扒,牛扒,豬扒既鐵板餐,再配上好大個鮮味的蕃茄,牛俐,腸仔,太陽蛋,最適合喜愛食肉的朋友!跟餐加$20可以轉酥皮龍蝦湯,幾中意個湯,配酥皮真係好好味,個皮脆卜卜,熱辣辣夾埋一齊食口感又豐富,而且仲有一啲龍蝦湯味龍蝦味都幾鮮。單點方面,蔥花黃金炒蛋扒多士,好少見餐廳用蔥花炒蛋再配多士,我第一次見!炒蛋加左咸蛋黃碎去炒,食落有種住家菜既感覺,蛋香濃,加埋咸蛋黃仲有少少咸香。芝士焗西蘭花,幾爽口,芝士濃得尼唔怕太溜。整餐飯到時合共200多元👍🏻估唔到平平無奇嘅餐廳原來都咁用心製作!如果我住喺附近咁就好啦有多個開飯嘅地方。

芝士焗西蘭花,幾爽口,芝士濃得尼唔怕太溜。