2023-04-27
對呢間餐廳嘅印象係相對貴啲 但料靚又選擇多所以一而再 再而三去食 飲品同食物嘅質素都依舊保持到係高嘅 一定比齊嘢食你 上菜上得快坐得舒服 都係值得一讚都依然幾適合同一大班朋友去依Dessert Bar係值得預留時間慢慢試慢慢食因為無咩伏 可惜佢以前好自豪嘅自家製雪條已經無再供應 得啲即成買番嚟嘅不同款式 不過荔枝同Oreo味都的確幾足料同好香重點係佢多咗一部棉花糖機 用嚟打卡係好好嘅話說朋友好興奮咁同我分享 叫我臨走記得去整嚟打卡 因為店員可以幫手將佢包得靚靚哋比你拎走好公平咁講 晚市實忙嘅 所以我默默同朋友企咗五分鐘觀察邊個店員會有時間同經過我嗰邊可以幫幫手 我亦都同佢四目交投講唔該 好喇 我當我太細聲 環境太嘈 但我試咗四次都係咁 認真咩?🙂最後一次 我問咗個戴眼鏡嘅白衫職員 因為得佢停咗喺一邊 企咗喺度未有其他嘢忙緊 同樣地我好客氣 戰戰兢兢咁問佢 可唔可以幫手包一包個棉花糖 點知佢好晦氣咁話:「小 姐,你等等啦。」 😅最後佢無講咩,淨係比咗個膠袋我,而唔係幫我包。其實會唔會可以講句:「唔好意思丫,我哋宜家比較忙。可能要你哋自己處理番」?仲有其實放咗落佢比嘅袋真係好難搞,黏到不得
坐得舒服 都係值得一讚
都依然幾適合同一大班朋友去依
Dessert Bar係值得預留時間慢慢試慢慢食
不過荔枝同Oreo味都的確幾足料同好香
重點係佢多咗一部棉花糖機 用嚟打卡係好好嘅
最後一次 我問咗個戴眼鏡嘅白衫職員 因為得佢停咗喺一邊 企咗喺度未有其他嘢忙緊 同樣地我好客氣 戰戰兢兢咁問佢 可唔可以幫手包一包個棉花糖 點知佢好晦氣咁話:「小 姐,你等等啦。」 😅最後佢無講咩,淨係比咗個膠袋我,而唔係幫我包。其實會唔會可以講句:「唔好意思丫,我哋宜家比較忙。可能要你哋自己處理番」?仲有其實放咗落佢比嘅袋真係好難搞,黏到不得了,唔知點拎番出嚟同隻手都會污糟晒。呢個位可以再諗得thoughtful啲⋯究竟建唔建議啲客拎走?拎走驚有塵會唔會有好啲嘅方法包裝?有呢部機唔係想啲客開心啲,自己鋪頭聲譽好啲?宜家咁真係令人好失望好諷刺。
To be fair 其他時間服務態度真係無咩嘢,但呢件事被幾個店員刻意無視同呢個處理方法似乎唔太OK