2019-08-07 89 views
今晚係同閨蜜相聚嘅日子,嚟到元朗聽講有間乜都有得食,重點係平嘅餐廳。嚟到門口見到真係中餐西餐散叫或放題乜都有。原本我係想散叫,因為始終宜家呢個年紀已經唔係當嘅食物焚化爐。不過一入門口,已經俾佢個排場吸引左,因為佢個放題自助區真係好多嘢食。而閨蜜都表明要試爐端燒,所以我地嗌左198有牛肉食嘅set。打邊爐同爐端燒同時嚟真係好忙好攰,所以比較懶嘅我,發現佢爐端燒嘅爐個火喉幾好,掉晒上去,得閒反一反外,都唔洗點理唔洗驚佢燶。我地嗌左個沙嗲湯底,一上嚟好香沙爹味,又唔辣,好正。加埋佢啲牛肉又軟腍,真係絕配。雖然牛肉牛味唔係十分重,但係佢勝在滾極都唔會老。而燒嘢食佢就一開始上左豬牛雞同雞翼,佢啲串燒都好入味,唔錯。另外佢宜家做緊兩個人食就送海鮮盤,有鮑魚,大蝦,脆肉鯇,蜆同蠔。我係燒菠蘿愛好者,佢呢度都有生果俾人任食,而我就攞左啲菠蘿返嚟燒,好正,好甜爆多汁🤤呢度嘅選擇其實真係好多,除左燒嘅蔬菜類丸類,熟食都好多俾你選。就連嘢飲都除左雪櫃嘅汽水茶啤酒外,仲有果汁同花茶。最最最最最最重要係雪糕竟然有好多唔同牌子同種類俾你揀,真係淨係嚟食雪糕要試晒都飽左。所以呢個價錢,有咁多嘢食,性價比算係高。岩晒

所以呢個價錢,有咁多嘢食,性價比算係高。岩晒一班人嚟聚一聚,而且真係食得飽。

2019-08-06
$220 (Dinner)