2020-02-14
今晚約左朋友極力推介位於天后隱閉角落既日式串燒小店「肥後屋」。小店位置果然夠晒隱蔽,我結果搵左15分鐘先搵到個角落入去😭 所以大家要認住呢個「肥後屋」既獨特logo啦👍我會whatsapp book位,店主特意提醒我地要預先叫定野食,唔係會等好耐,所以我一日前已whatsapp左野食,結果野食好快到😊如果真係好肚餓唔等得,可以叫定小吃先。我地點左日式煎餃子,醬油加左柚士,食落更開胃👍打頭陣既係汁燒鮑魚,要1日前預訂,因為店主即日買食材👍 鮑魚好鮮美香口,我地點埋靜岡蜜瓜梳打配搭😋雞翼控既我地梗係要試晒咁多款啦🥰 左起係明太子、芝士同原味雞翼,日式燒真係好脆好好味😋 建議先係原味、芝士,最後先係明太子,因為明太子比較香濃同有少少辣,好搶好獨領風騷😝跟住到西冷牛登場。牛扒燒得剛剛好,外脆內軟鎖住肉汁😋 我竟成鍾意原味多d,因為左邊既芥末醬太濃太搶,反而食唔到牛既鮮味。大蔥豬肉卷同埋蘆筍豬肉卷都好好味,個人覺得比牛更出色!唔好睇我影到好似有少少燶,其實燒得岩岩好!一咬落去鮮甜既大蔥同蘆筍溢出菜汁,加埋豬肉既香脆,口感一流,非常滿足😭唔使驚唔夠飽,可以學我地點燒飯團補補碳水化合物👍。我地點左明
唔使驚唔夠飽,可以學我地點燒飯團補補碳水化合物👍。我地點左明太子同原味飯團,飯團燒得金黃香脆,正過煲仔飯d飯焦,咬落去外脆內軟,真係好好味好滿足🥰 唔夠喉要點多份👍👍
呢度有各式各樣既酒飲任君選擇😊
最後送番張綜合圖先!食完肥後屋要變肥仔嚕😆