2023-07-11
好耐無食韓國菜🤤超級掛住韓國炸雞同豬腳!😝知道原來尖沙咀既CHUMCHUMMI同Bingo & Cook合并左,好耐以前食過一次CHUMCHUMMI既豬腳覺得大份又好食,唔知合并左之後既食物質素又如何呢😋🌟燉煮豬腳🐷 $320喜歡吃豬腳的人必叫!超級推介的🤤豬腳真係好大份,兩個人根本食唔曬要打包😂餐廳會提供爐,開火煮熱預先煮熟既豬腳,所以豬腳熱辣辣~食落去脂肪位置超級軟腍,而且好入味,係啖啖骨膠原既感覺🤤😆肉既部分都好腍,唔會好乾,半肥瘦就係我最愛!另外配有一大兜唔同種類既菜同醃蘿蔔比我地包住一齊食🥬連紫蘇葉都有!豬腳配紫蘇葉同醬汁一齊食真係好正😋❤️🌟醬油蟹 (連飯) 1隻🦀 $270第一次食同最後一次食醬油蟹已經係五年前喺韓國lol記得嗰陣第一次食係接受唔到,但呢次食就真係有完全唔同既感覺!😳醬油蟹唔算好大隻,但肉質感覺都好新鮮,同埋好多金黃色既蟹膏😋🤤鮮甜唔會腥~而且好香醬油味!另外配上紫菜飯可以自行撈蟹蓋一齊食,冇人幫手撈唯有自己落手🤣將飯撈落去充滿蟹膏蟹肉既蟹蓋,再淋上甜醬油,飯粒吸滿醬汁,每啖都係蟹膏🤤🌟蜂蜜黃油炸雞 (半份)🍯 $130食韓國野叫炸雞係基本啦🥰想講呢個炸雞有
🌟燉煮豬腳🐷 $320
🌟醬油蟹 (連飯) 1隻🦀 $270
🌟蜂蜜黃油炸雞 (半份)🍯 $130
食韓國野叫炸雞係基本啦🥰想講呢個炸雞有驚喜!!餐廳只有有骨炸雞,半份都有成6件!外皮炸得好脆,而且炸粉厚度適中,一咬落去熱到出煙🤣雞肉都好嫩😋比起沾滿醬汁既韓式炸雞,呢個蜂蜜黃油炸雞反而係用調味粉,有點似蜂蜜黃油味薯片嗰種🤣所以惹味得來又唔會甘漏,同埋外皮保持酥脆!好味呀🥰
總結~豬腳多到要打包返屋企食🤣覺得三道菜式都很不錯!而且都大大份🤤想食韓國菜既都推介😆值得一試!
加一服務費:✅
回頭率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)
📍地址:Bingo & Cook (尖沙咀)
尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖