2023-03-17
呢幾日天氣都仲係有啲凍,最合適就係打邊爐。旺角搵食一向都係最佳選擇。餐廳位處於何文田地段,算係比較寧靜,係旺角東站行過去10分鐘就到。湯底我地點咗一客「鮮椰子紅棗滋補清遠雞鍋(半隻)」。椰子湯底好清甜,配料好足,建議係湯底滾咗之後,飲返一兩碗補下身,先至開始落料打邊爐。雞件分開上,肉質非常鮮嫩,半份係兩個人嘅分量。餐廳主打牛套餐,一個價錢食到幾款嘅選擇,最岩選擇困難症嘅我地。我地揀咗「套餐E」,有「美國封門柳」、「安格斯牛肩胛」、「高級牛板腱」。隻牛真係嚇一跳,驚喜十足!未食已經夠晒驚喜!一定要打卡影相!餐廳職員仲好有心思咁介紹邊一種牛特別有牛味,邊一種牛特別嫩口,由邊種牛食起最享受,真係好專業!「手工炸跳舞響鈴」係師傅即炸嘅,唔係講笑,上碟時仲熱辣辣,非常脆口,新鮮即製永遠最好食,浸一浸湯底三秒鐘拎上黎就食得。「手工黑松露墨魚丸」、「手打四寶丸」師傅好有心機,手工打造墨魚丸,粒粒爽口彈牙有咬口,最得我歡心!「稻庭烏冬」非常嫩滑,打邊爐就最入味!餐廳性價比十分高,又坐得舒服,下次會再來!
湯底我地點咗一客「鮮椰子紅棗滋補清遠雞鍋(半隻)」。
椰子湯底好清甜,配料好足,建議係湯底滾咗之後,飲返一兩碗補下身,先至開始落料打邊爐。 雞件分開上,肉質非常鮮嫩,半份係兩個人嘅分量。
餐廳主打牛套餐,一個價錢食到幾款嘅選擇,最岩選擇困難症嘅我地。我地揀咗「套餐E」,有「美國封門柳」、「安格斯牛肩胛」、「高級牛板腱」。 隻牛真係嚇一跳,驚喜十足!未食已經夠晒驚喜!一定要打卡影相! 餐廳職員仲好有心思咁介紹邊一種牛特別有牛味,邊一種牛特別嫩口,由邊種牛食起最享受,真係好專業!
「稻庭烏冬」非常嫩滑,打邊爐就最入味!
餐廳性價比十分高,又坐得舒服,下次會再來!