2023-08-03 12 views
今日黎到大圍食野,估唔到大圍附近都好多餐廳,今次黎到木子居酒屋試下🏮,見到餐廳入面已經好多人排隊,好彩一早book 左🫣我地今次叫左1️⃣青蘋果🍏梳打💰48同行友人鍾意呢杯,好香青蘋果味,加埋薄荷葉,有清新嘅感覺2️⃣士多啤梨🍓梳打💰48外觀吸引,裡面有士多啤梨果醬加梳打水,撈勻好濃士多啤梨味,又唔會太甜,幾好飲😌3️⃣胡麻豆腐蕃茄沙律🥗💰68沙律有即食豆腐、蕃茄、沙律菜同埋面頭脆脆嘅蒜片同埋沙律醬,食落去有唔同口感,作為前菜黎講好開胃❤️4️⃣日本蕃薯🍠拼南瓜💰78蕃薯同南瓜天婦羅🍤整得好好食😋天婦羅粉漿唔厚,炸得好脆又唔多油,日本蕃薯同南瓜炸完軟糯香甜,一定要食🫣5️⃣火炙三文魚海膽卷💰148三文魚好肥美,火炙過更好食,海膽鮮甜,加上壽司唔係全部用飯,裡面仲有切到好幼嘅青瓜🥒條,一齊食口感豐富😋6️⃣雞胸軟骨串💰32呢個好特別,所以叫黎試下,食落爽脆又唔肥膩,唔錯👍7️⃣厚燒牛舌心💰98牛舌心份量都OK,有調味過,同埋燒得好好,裡面仲係好粉嫩,牛味好重,好正😻8️⃣豚肉韭菜卷💰38豚肉韭菜卷燒到好香,燒汁醬汁濃郁,韭菜好juicy,估唔到咁好食,必叫😍😍😍9️⃣冷稻庭烏冬💰78烏冬好彈牙,唔會煮得過軟,又夠凍,配埋冷麵

我地今次叫左
1️⃣青蘋果🍏梳打💰48
同行友人鍾意呢杯,好香青蘋果味,加埋薄荷葉,有清新嘅感覺

2️⃣士多啤梨🍓梳打💰48

3️⃣胡麻豆腐蕃茄沙律🥗💰68

4️⃣日本蕃薯🍠拼南瓜💰78

5️⃣火炙三文魚海膽卷💰148

6️⃣雞胸軟骨串💰32
呢個好特別,所以叫黎試下,食落爽脆又唔肥膩,唔錯👍

7️⃣厚燒牛舌心💰98

8️⃣豚肉韭菜卷💰38

9️⃣冷稻庭烏冬💰78
烏冬好彈牙,唔會煮得過軟,又夠凍,配埋冷麵汁一齊食,好透心涼🥰

消費價錢:2人💰700,人均💰350

結論:
(5個⭐️為滿分)

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️