2023-07-01 872 views
#搞串個pantry大家去到#深井 ,可能會去食乜記乜記嘅燒鵝🦆,但係深井又點止得燒鵝啊😜!!今次就發掘咗一間隱世小cafe!!呢間#cafe 開喺深井臨時熟食中心,細細哋嘅門面,坐喺餐廳嘅放喺熟食中心嘅木條枱凳🪑,別有風味💕。而我哋就叫咗一份All day breakfast($72)🍳,同埋一份全份鮮果窩夫配雪糕($92)🧇🍨。論價錢,就同其他cafe差唔多。全份鮮果窩夫配雪糕,一嚟到就比個份量嚇親😱,竟然有三大球雪糕🍨🍨🍨!!!唔似大部分cafe或甜品舖,得一球,食嗰時要就住就住。既然有三大球,就可以一啖窩夫配一大啖雪糕,勁爽🤤!!窩夫相當脆口,但就無咪蛋香味。而All day breakfast份量同其他Cafe差唔多,有雞肉腸🍗、煙肉🥓、煙三文魚、炒蛋🍳、蘑菇、茄汁豆、蕃茄仔🍅、多士。每一樣嘅味道都普普通通,不過見到成碟咁大份都幾開心🤩!!下次大家嚟深井,唔一定要食燒鵝㗎,都可以嚟間Cafe坐喺度感受吓熟食中心嘅慢活人生😎!!
#搞串個pantry

2023-03-18