2024-08-04 170 views
佢嘅早餐水準其實都差咗一段時間,不過真心講佢夠平,所以都仲係有咁多人食。但係而家啲員工包括老闆嘅態度都越嚟越差,我唔知道佢係咪越嚟越多投訴,自己心情都唔好?!我要一杯cappuccino,你俾柸奶茶顏色一啲泡都冇嘅飲品畀我。我以為你畀錯咗同你clarify,你反問返我“呢杯咪cappuccino囉,你識嘅cappuccino係點㗎?”我同你講cappuccino應該有一層奶泡係面,你唔明白,我google埋圖畫畀你睇“你要拉花呀?”“唔係拉花呀,係面嗰層奶泡呀”個職員之後攞起個匙羹,直接放入去嗰杯奶茶色嘅飲品搞,跟住有啲泡走出嚟“呢啲咪泡囉”最勁係連個老細都唔覺得有咩問題。你哋咁樣嘅態度,真係多謝晒。

“你要拉花呀?”
“唔係拉花呀,係面嗰層奶泡呀”
“呢啲咪泡囉”

最勁係連個老細都唔覺得有咩問題。

你哋咁樣嘅態度,真係多謝晒。
前些日子,我和一行10位朋友來到深井一家隱世Cafe晚飯。由於晚市時段,人客不算多,亦可在室內用餐。整體而言,這裡的價格十分親民,所有套餐均配上甜品及飲品。同時也見證了餐廳出色的料理水準。首先上桌的是香濃可口的蘑菇湯,入口滑順,湯頭醇厚,令人食指大動。熱騰騰的餐包也為我們奉上,香軟可口。接下來是美國安格斯牛肉壽喜燒鍋。牛肉新鮮,與日式風味的醬汁完美融合,配菜亦都很豐富,豆腐金菇等等…旁邊的炸魷魚圈和雞軟骨拼盤也相當出色,外酥內嫩。另一道亮點菜式是美式醬燒豬仔骨配薯條沙律。豬仔骨肉質鮮嫩,入口即溶,醬料風味濃郁醇厚。不太喜歡豬仔骨的我亦都禁不住吃了兩件。最後,我們品嚐了香草青醬雞肉蘆筍意大利麵和美國特選安格斯肉眼扒。雞肉配上青醬汁清新爽口;而肉眼扒則肥瘦相間,肉質嫩滑,五成熟煎得恰到好處。總的來說,這家深井隱世Cafe無論是價格還是口味,都令人非常滿意。強烈推薦大家前來一探究竟!環境:🏅🏅🏅🏅味道:🏅🏅🏅🏅🏅性價比:🏅🏅🏅🏅🏅

前些日子,我和一行10位朋友來到深井一家隱世Cafe晚飯。
由於晚市時段,人客不算多,亦可在室內用餐。

美國安格斯牛肉壽喜燒鍋

炸魷魚圈及雞軟骨
旁邊的炸魷魚圈和雞軟骨拼盤也相當出色,外酥內嫩。
美式醬燒豬仔骨配薯條

美式醬燒豬仔骨配薯條
香草青醬雞肉蘆薈意大利粉
美國特選安格斯肉眼扒
2024-06-30 248 views
今日黎到深井熟食中心,試呢間隐世西餐廳,食左個帶子海鮮喇沙$66, 另加日本凍綠茶$3, 喇沙湯底一般般,另外有蜆肉,帶子,魷魚圈同兩隻蝦等配料,中規中距,加上天氣熱坐得耐會流哂汗,環境同衛生麻麻地,但勝在客人唔多價錢算親民
2024-06-30
Tea
2024-06-09 164 views
好似未煮熟咁,勁難食!一口粉漿!問佢發生咩事,又話無問題,質數奇差,不再下話,職員態度其差!真係好難食好難食!!!!!!!叫個脆煙肉又唔脆,乾柴咁,咬都難!叫佢換返比我地,又話係咁,唔肯換,我要比錢再買過才有得食!真係未試過!食個早餐食到咁!!!唔會再來!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
好似未煮熟咁,勁難食!一口粉漿!
窩夫
2024-03-21 300 views
今日去深井閒逛,老公帶我食隱世好野。原來我老公平時都會自己去食。係個街市入面有間cafe都幾出奇,價錢係茶餐廳價,但出黎係西餐料,都算唔錯。閒到咖啡香,我仲同老公講有無Decaffeinated,老闆已經大叫無,我就同佢講我既需求,佢咁都做到比我,Yeah小咖啡多奶肉醬意粉 - 我太餓,食左兩啖先醒起影相。佢有新鮮刨芝士片,超正。不過我覺得汁唔夠味唔夠多,因為佢意粉比好多勁creamy西松露忌廉汁 - 呢個相對出色,好多汁。每條意粉都掛汁。下次會去再試其他

小咖啡多奶
咖啡

肉醬意粉

黑松露意粉

下次會去再試其他
2024-03-21
$52 (Lunch)
咖啡
肉醬意粉
黑松露意粉
工作關係今日嚟到深井🧚‍♀️Lunch唔知食咩好,好彩同事介紹咗依間隱藏喺熟食中心嘅{Soul Cafe☕️}環境清靜悠閑,幫襯嘅都係街坊~✴️香辣蕃茄汁煎雞扒意粉✴️份量澎湃!雞扒出哂煙,肉汁非常豐富💦意粉偏硬身,我個人幾鍾意~可惜係香辣蕃茄汁唔夠辣&酸,味道上較單調🍝✴️雪糕窩夫✴️$72全份窩夫,件件窩夫都有一節手指咁厚身,加上3球雪糕,實在太抵食啦😍特別鍾意朱古力雪糕,唔係得死甜味,配上充滿蛋香嘅窩夫好正🤤

香辣蕃茄煎雞扒意粉

✴️香辣蕃茄汁煎雞扒意粉✴️

雪糕窩夫

✴️雪糕窩夫✴️
$85 (Lunch)
雪糕窩夫
2023-07-01 823 views
#搞串個pantry大家去到#深井 ,可能會去食乜記乜記嘅燒鵝🦆,但係深井又點止得燒鵝啊😜!!今次就發掘咗一間隱世小cafe!!呢間#cafe 開喺深井臨時熟食中心,細細哋嘅門面,坐喺餐廳嘅放喺熟食中心嘅木條枱凳🪑,別有風味💕。而我哋就叫咗一份All day breakfast($72)🍳,同埋一份全份鮮果窩夫配雪糕($92)🧇🍨。論價錢,就同其他cafe差唔多。全份鮮果窩夫配雪糕,一嚟到就比個份量嚇親😱,竟然有三大球雪糕🍨🍨🍨!!!唔似大部分cafe或甜品舖,得一球,食嗰時要就住就住。既然有三大球,就可以一啖窩夫配一大啖雪糕,勁爽🤤!!窩夫相當脆口,但就無咪蛋香味。而All day breakfast份量同其他Cafe差唔多,有雞肉腸🍗、煙肉🥓、煙三文魚、炒蛋🍳、蘑菇、茄汁豆、蕃茄仔🍅、多士。每一樣嘅味道都普普通通,不過見到成碟咁大份都幾開心🤩!!下次大家嚟深井,唔一定要食燒鵝㗎,都可以嚟間Cafe坐喺度感受吓熟食中心嘅慢活人生😎!!
#搞串個pantry

2023-03-18
Lunch
2023-04-11 633 views
位於深井熟食街市入邊,超級抵食!!係假日之選。好多區內人士都嚟食!好附近做完運動黎嘆個早餐,勁chill,亦都可以體驗下深井。呢個價錢食到呢個質素,簡直冇得頂😋飲品亦好好飲
位於深井熟食街市入邊,超級抵食!!

呢個價錢食到呢個質素,簡直冇得頂😋

飲品亦好好飲
2023-03-12 516 views
去深井行一行,影吓相。肚餓又唔想食燒鵝,就去咗一個臨時熟食市場,搵到間Soul Cafe, 叫了一份班尼迪蛋配煙三文魚!我之前在UK食過一次,但係HK是第一次。雖然不是用多士墊底,而是M記豬柳漢堡既包做底,但都好味!如果塊包脆啲會更好!
!如果塊包脆啲會更好!
2022-12-23 681 views
每次約呢兩個朋友踩單車都要諗埋邊樹飯局。我提議了弋深井。朋友就介紹到Soul Cafe食個平靚正 All Day Breakfast. 由於踩到身水身汗,所以會想食啤酒。坐出面係可以自帶啤酒,我哋就過隔離一人一罐。我點左All day breakfast 中我最喜愛的 egg Benedict,再加杯凍茶。
Egg  Benedict
價錢平,漢堡沒有肉汁、偏干,薯條反而唔錯。位於熟食街市都尚算合格。員工態度都唔錯,但老闆態度就差到不得了。因朋友去過話抵食味道又唔錯,所以純粹去試試。因為唔太肚餓,所以兩個人食一份Burger餐再加另叫一杯凍飲。$91都唔算cheap 啦!Burger餐送到來我禮貌地叫店員幫忙將Burger切開兩份,店員答應了,但她最後攞返轉頭話老闆唔肯幫手切開兩份。還行出來望吓我哋,我當時與他對望及怒啤他一段時間……..呢間嘢以後唔使再幫襯。今時今日咁嘅服務態度有咁嘅老闆,真係辛苦了員工!

2022-08-22 682 views
幾次去深井都係工作, 難得今日 (星期日) 放假又咁好天, 就去行下順便食個下午茶~ Soul Cafe 喺深井臨時街市入面 (聽老闆講, 個"臨時" 都臨咗好多年 ), 不過要附近搵位泊車就難少少。餐廳有冷氣的位置唔多, 出面係無冷氣 food court 形式任坐, 好似今日咁好太陽嘅夏天真係有D熱, 而餐廳可以用 qr code 落單都幾方便~ 今次點了卡邦尼意粉 (多汁) $48, 餐飲 double shot 凍拿鐵 +$9, 再加一客薯條(+18) 一共 $75, 如果無我咁大食又要飲 double shot 咖啡, 應該人均消費 $55 左右。工作關係, 無咖啡不歡~ 但放假係要對自己好D, 唔可以求其飲D即溶咖啡吊命, 所以要去 CAFE 飲好咖啡! Soul Cafe 嘅咖啡濃郁, 就算凍飲都無俾D冰沖淡咗D味  而喺漢堡同意粉次之間, 我揀咗意粉, 卡邦尼意粉真係無令我失望~ 揀了多汁, 足料又好大碟! 薯條就正常熱辣辣, $18 份量都算好大~ 下次要試試漢堡, 我見周圍都有不少人 order~
), 不過要附近搵位泊車就難少少。

卡邦尼意粉, 咖啡, 薯條
2022-08-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$75 (Tea)
卡邦尼意粉, 咖啡, 薯條
  • 卡邦尼意粉
2022-04-14 858 views
同一班朋友遊車河路經此地,諗住求其醫下肚,略知相當有驚喜見到價錢嚇咗一跳,三十零蚊已經食到一份西式早餐,有班尼迪蛋、All day breakfast等。其實咁平都冇乜野好挑剔,所以開始對食物質素都冇乜期望。點知原來性價比相當高。賣相唔求其,質素都唔太差!
同一班朋友遊車河路經此地,諗住求其醫下肚,略知相當有驚喜

2022-04-03
Breakfast
2022-03-29 651 views
一般人想到深井一定諗住食燒鵝,當然有這個想法是正常的,當深井這兒還有很多好野食。我最喜歡去深井這間cafe 吃早餐,好chill,大大份,味道好,尤其是杯咖啡好正。今日也千里召召搭架小巴去深井歎下美式早餐。原來宜家用QR code 落單再去俾錢。今次點了最喜歡的窩夫套餐及榛子咖啡,怕唔夠飽,加多碟即食麵。奇怪的是兩塊窩夫一塊新鮮、脆,另一塊凍及淋。而榛子凍咖啡不知是否冰多還是其他原因,味道比以前淡而且較稀,有小小失望,今次食剩個炒旦及麵,明曬
2022-03-22 516 views
♨️Soul cafe深井臨時街市熟食中心CF8號❤️行完山去到深井上網見到呢間熟食中心竟然裏面有間唔錯既隱世Cafe,一於支持下小店,初初諗住好攰填飽個肚就算,點知實在有驚喜,員工態度親切,性價比高,食物交足功課,所以見顧客都唔少👍🏻📌鮮果窩夫雪糕呢個真心好抵又好食,仲要包一杯飲品👍🏻📌All day breakfast 正常的份量抵食的價錢優質的食物👍🏻📌車打芝士煙肉牛肉漢堡牛肉夠Juicy,一路食一路流汁👍🏻📌香草蕃茄鮮蝦意粉鮮蝦夠彈牙意粉亦夠多👍🏻📌Ice hazelnut latte📌Ice latte跟餐加幾蚊雞就可以轉咖啡飲品👍🏻食物:8/10抵食:8.5/10環境:7.8/10。。。#深井美食 #食在深井 #熟食街市美食 #香港美食 #美食日記 #美食推薦 #香港美食推介 #waffles #alldaybreakfast #burger #pasta #delicious #行山美食 #coffeetime #coffeeholic #coffee #coffeeshop #coffeeaddict #hkig #hkiger #hkfoodie #foodie #hkf
♨️Soul cafe
深井臨時街市熟食中心CF8號

📌鮮果窩夫雪糕
呢個真心好抵又好食,仲要包一杯飲品👍🏻
📌All day breakfast
正常的份量抵食的價錢優質的食物👍🏻
📌車打芝士煙肉牛肉漢堡
牛肉夠Juicy,一路食一路流汁👍🏻
📌香草蕃茄鮮蝦意粉
鮮蝦夠彈牙意粉亦夠多👍🏻
📌Ice hazelnut latte
📌Ice latte
跟餐加幾蚊雞就可以轉咖啡飲品👍🏻

食物:8/10
抵食:8.5/10
環境:7.8/10

#深井美食 #食在深井 #熟食街市美食 #香港美食 #美食日記 #美食推薦 #香港美食推介 #waffles #alldaybreakfast #burger #pasta #delicious #行山美食 #coffeetime #coffeeholic #coffee #coffeeshop #coffeeaddict #hkig #hkiger #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn