2023-01-04
西營盤唔算太多堂食既甜品店,想食日式啲既更加少之又少🙈見到食評又唔錯,所以就算行遠少少都過黎試下💚鋪面唔算太大,都係坐到10幾個左右,不過都座無虛席,睇黎口碑唔錯👍🏻💚日式蕨餅抹茶心太軟伴抹茶雪糕$72心太軟絕對冇令我失望🤤用刀輕輕切開蛋糕外層,香噴噴既流心抹茶漿一瀉而下,冰凍既抹茶雪糕配上沾滿抹茶漿既蛋糕,冷熱交集,三重抹茶享受😎加上抹茶味香濃,微微回甘,大大抵消罪惡感😆 蕨餅其實都好好食,但太少,得3舊🤣🥛北海道牛奶梳乎厘伴雲尼拿雪糕$58梳乎厘一上枱個size震撼左我一下😂本身冇諗過咁大個,好彩都係空氣系甜品,唔驚食唔晒😂😂相對心太軟,我就覺得梳乎厘有少少失色🙈梳乎厘完美升高,空氣感十足,不過個人認為甜左啲,可能係為左升高靚啲而落多左糖,如果叫抹茶味可能會好啲,甘味可中和返🙈
💚日式蕨餅抹茶心太軟伴抹茶雪糕$72
🥛北海道牛奶梳乎厘伴雲尼拿雪糕$58