2023-02-15 691 views
之前經過呢間餐廳,以為佢冇乜人又唔係太敢試。點知有一日食晏嘅時候,見到好多人排隊,於是就走入去試一試佢哋嘅嘢。原來佢哋有兩層㗎,怪唔得以為佢好似冇咩人咁啦。原來上晒上層食飯。我同老公一齊去試咗佢哋嘅午餐~ 我就點咗泰式無骨豬手飯。呢個無骨豬手飯好多肉,絕不欺場,肉質柔軟,入口即溶。冇牙嘅婆婆都食得,而且仲好好味。佢啲飯淋上豬肉嘅肉汁,真係送飯一流我老公就點咗香草黑椒焗雞扒(去皮)配牛油果沙律&白飯。適逢佢減緊肥,去皮雞扒真係好好嘅選擇佢嗰碟嘢送上枱面嘅時候,我就已經忍唔住夾咗幾嚿嚟食,雞肉好好味,再配埋佢嘅牛油果沙律真係冇得彈,仲有記得要點佢哋嘅醬汁至於飲品方面,佢嘅能泰式奶茶係幾好飲嘅,茶味都幾濃郁。我就點咗熱嘅洛神花茶,正常味道整體來講,係一個好滿足嘅午餐。佢嘅份量同味道對得起佢嘅價錢

我同老公一齊去試咗佢哋嘅午餐~

泰式無骨豬手飯

香草黑椒焗雞扒(去皮)配牛油果沙律&白飯

至於飲品方面,佢嘅能泰式奶茶係幾好飲嘅,茶味都幾濃郁。
泰式奶茶

我就點咗熱嘅洛神花茶,正常味道

洛神花茶

整體來講,係一個好滿足嘅午餐。佢嘅份量同味道對得起佢嘅價錢

2023-01-31
$68 (Lunch)
泰式無骨豬手飯
香草黑椒焗雞扒(去皮)配牛油果沙律&白飯