2023-04-01 92 views
雖然餐廳喺尖沙咀,但整條街都比較入同少人,所以可以靜靜地食餐飯~ 我地叫咗個一人商務套餐,但其實兩個人分嚟食都還可以!是日精選湯係三文魚海鮮湯。湯就咁聞都覺得好濃味又足料,作為餐湯一流!套餐配隨機兩款生蠔,店員會同我地介紹來源同建議進食次序。雖然無得自己揀,但質素都係好好!我覺得牛油煎大蝦係是日最好食嘅,大蝦唔會煮得太熟之餘,又充滿牛油味。連蝦頭部份都係好香,唔會有苦味。主食安格斯牛肉相對無咁特別,但都係煎得啱啱好~食完牛油煎大蝦之後,隨即encore多個帶子。果然無令我地失望,帶子好新鮮,加埋清酒同其他調味,感覺好用心。套餐仲附送一杯野飲,我地就加咗10蚊差價叫咗石榴特飲。整體嚟講,餐廳環境寧靜,裝修都幾有格調,幾適合紀念日嚟靜靜地過二人世界~

三文魚湯

生蠔

牛油煎大蝦

美國安格斯肉眼

主食安格斯牛肉相對無咁特別,但都係煎得啱啱好~

石榴特飲

套餐仲附送一杯野飲,我地就加咗10蚊差價叫咗石榴特飲。

2023-03-26
$300 (Dinner)
三文魚湯
生蠔