2022-02-08
🤩驚喜!估唔到寶林商場隱藏咗間高質漢堡店。舖頭位於寶林街市範圍內。如果仲覺得街市係濕漉漉,寶林街市絕對係現代街市嘅新體驗:地方光猛、乾淨、乾爽👍🏻另開闢一個食街,有唔同嘅食店,例如壽司店、魚蛋粉店…….仲有呢間高CP值嘅漢堡店!店主非常有心機咁打做佢嘅小店,由電子落單系統到外賣袋都細心設計,作為主角嘅漢堡就更加落足心機😍🍔麵包底:🌈彩色嘅麵包底,好吸睛!!!唔止呀,仲要係用天然酵母嘅素麵包!咩係素麵包?即係冇用豬油整嘅麵包。店主話一般麵包都會用豬油,而佢就專程搵師傅整呢款冇豬油嘅素麵包。店主話呢種素麵包嘅特色係食咗唔會癡牙🦷🤣 anyway, 咁講究嘅素麵包啱晒對麵包有要求嘅人☺️💫是日點咗:1)招牌手打牛肉漢堡🐮超厚牛肉漢堡!濃牛味、鬆化、juicy! 仲可以免費加多啲蕃茄醬🍅。佢嘅醬,唔係蕃茄汁(ketchup),而係好似茄膏咁嘅番茄醬,自家調味,濃厚creamy, 啱晒lady.B 呢種鍾意食醬汁嘅人😋2)他他脆魚柳漢堡🐠魚柳炸粉鬆脆,魚肉鮮肉多計,配合埋酸酸妹妹嘅他他醬,好滿足😋每款漢堡用料新鮮,蕃茄🍅同生菜🥬食得出係高質食材,仲可以按個人口味加錢加添唔同配菜,例如🧀芝士、🍄炒蘑
💫是日點咗:
1)招牌手打牛肉漢堡🐮
超厚牛肉漢堡!濃牛味、鬆化、juicy!
2)他他脆魚柳漢堡🐠
🉐每個餐配小食同汽水。
小食揀咗:
A)薯條🍟
呢度嘅薯條係有馬鈴薯條同番薯條。呢個組合啱晒lady.B 呢種有選擇困難症嘅人,一次過滿足晒兩個要求。🥳店主話佢哋嘅薯條係用光波爐整嘅,唔係油炸,健康嘅喎🙃
B)炸蠔🦪
炸蠔就係油炸嘅😆外面炸粉厚薄適中,鬆脆可口,內里係creamy多汁鮮甜嘅蠔肉,食過番尋味😋可惜得兩隻,多啲就好啦😆
點解店主講咁多嘢俾我聽?無他嘅,因為漢堡係即叫即整,等緊漢堡嘅時候,咪同店主吹吓水囉~😆唔想好似我咁樣要等,可以透過QR code網上落單咁就唔使等啦~
依家冇得堂食,簡單叫個漢堡餐外賣,滿足又輕鬆,搞掂😙