2022-06-30 97 views
༺ 一八六一廚房 ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 一八六一廚房𖠚ᐝ 他他脆魚柳漢堡(set $68)𖠚ᐝ 迷彩炸雞漢堡(set$68)☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽店員係有order先會即刻準備食物,所以會新鮮啲~唔想等咁耐可以上網order先再預時間拎😚 可以網上登記會員,會有迎新優惠,仲有九折⭐️麵包係自家製,仲係素麵包唔加豬油同糖,而唔同即顔色係用天然色素,老闆會揀麵包既顔色🌈所以見到粉紅色都幾surprise! 他他脆魚柳漢堡(set $68)魚柳漢堡好大個!仲好厚魚肉😆炸得好香脆,外脆內嫩!醬汁都好夾好開胃~漢堡有得自己custom! 加咗塊菠蘿係個漢堡嗰度🍍仲有啲生菜同蕃茄🍅🥬迷彩炸雞漢堡(set$68)炸雞同樣係外脆內嫩,好好味!醬汁係調味過既蕃茄~食既時候會有啲麻煩🤓兩個餐都會跟小食同飲品~小食分別要炸蟹鉗(+$15)同氣炸薯條🍟 炸蟹鉗既肉幾彈牙!氣炸薯條有普通薯條同蕃薯條,都幾好~ 雖然食物唔會好驚喜,但係漢堡好大個🍔小食質素都唔錯~住附近嘅不妨去試吓!
༺ 一八六一廚房 ༻
➳ 一八六一廚房
𖠚ᐝ 他他脆魚柳漢堡(set $68)
𖠚ᐝ 迷彩炸雞漢堡(set$68)

他他脆魚柳漢堡(set $68)
他他脆魚柳漢堡

迷彩炸雞漢堡(set$68)
迷彩炸雞漢堡

以前响將軍澳嗰度返工, 今日送咗阿仔返學就去寶林嗰邊行下, 行到去寶琳市場, 入到去就發現1861小店,就決定試下☺️餐廳內有小櫈可供客人坐響度使用,見burger好吸引就坐响度落order,老闆好好甘推介我用app落訂,有9折,而新用户仲有幾張20 元cuopon,手機落單真係好方便餐廳勁大張menu 而且又有好豐富嘅相,每個burger 都好想試,但就得我自己一個😅等緊老闆整既時候,其實好寫意, 老闆播住啲廣東歌, 其實有咗阿仔之後,真係好難可以有一個時間聽歌同埋自己去抖下🤧前菜: 辣汁煙三文魚 68元夏天食呢一個嘅辣汁煙三文魚個配搭好清新, 辣得呢係酸酸甜甜嘅辣, 初時我以為一條條嗰啲係魷魚,原來係洋蔥,洋蔥有好爽口,而且份量好够,一個人食實在太多🤣主菜:皇帝漢堡餐128至尊鵝肝手打牛肉漢堡, 氣炸薯條,飲品老闆勁細心,比定手套😁氣炸薯條:唔油膩,脆同香口,用氣炸會好過用油,食到最尾仲係脆,蕃薯同薯仔一齊食,其實好健康,唔會甘肥,有蕃薯條頂住,無甘濟😅至尊鵝肝手打牛肉漢堡:一見到個burger 好開心,漢堡包皮係粉紅色💖勁少女心😍🥰 老闆話嘅粉紅色,全部都係食用色素係健康嘅。而且個

前菜: 辣汁煙三文魚 68元

主菜:皇帝漢堡餐128
至尊鵝肝手打牛肉漢堡, 氣炸薯條,飲品

老闆勁細心,比定手套😁

而且個包係老闆自己親自整 ,唔怪之得我咬落去個麵包皮,一食就知係烘過既,麵包上既芝麻應該係炒過,食到好香口。
鵝肝味勁香,留响口既味好濃,而且入口即溶,個牛肉都應係親手打,有咬口煎得勁juicy
生菜蕃茄fresh爽甜

個包有一隻手掌甘厚,鵝肝,牛肉都好厚

個蕃茄醬都應該係自已整,個汁好濃茄味,而且有落到香草

burger 性價比勁高,老闆用心製作,健康之選👍

• 辣汁煙三文魚
  • 鵝肝手打牛肉漢堡
2022-06-27 38 views
🍔將軍澳·手工burger呢日經過寶林街市諗住入去買啲嘢,發現街市原來已經重新裝修,入邊仲有好多餐飲小店,當中見到呢間✨一八六一廚房好似幾吸引,即時登記會員仲有9折🤩試下先🍔招牌手打牛肉漢堡 手打牛肉超厚,配上酸酸甜甜嘅🥫蕃茄醬同生菜,再加上好特別嘅竹炭麵包🥯,食落啖啖肉,好滋味😋🍟薯條 分別有🍠薯條同🥔薯條,呢度嘅薯條係用氣炸鍋整的,好食又健康!🍗泰式賓檸雞鎚(5隻)雞鎚炸至金黃色,非常入味,食落肉質嫩滑又juicy🤤超好食呀🉐🥤桃汁韓國牌子桃汁,飲落唔會太甜,幾好🥤蘆薈汁飲落幾清爽,唔錯總結💕整體食物質素幾好!估唔到係街市都有間咁出色嘅burger小店,佢呢到嘅burger好多花款,幾有特色,店員都好nice!
🍔將軍澳·手工burger

🍔招牌手打牛肉漢堡

🍟薯條

🍗泰式賓檸雞鎚(5隻)

🥤桃汁
韓國牌子桃汁,飲落唔會太甜,幾好

🥤蘆薈汁
飲落幾清爽,唔錯

• 泰式賓檸雞鎚
老闆好有Heart去整佢嘅嘢食多款Burger都好有特色,麵包採用新鮮酵母、韓國麵粉、食用色素製作,無豬油、無糖。厚批BBQ醬燒雞肉薄餅(單點$138),批底口感外香脆內鬆軟,雞肉肉質嫩滑,充滿BBQ醬,味道甜鹹,配料包括有蘑菇、車厘茄、洋蔥、青椒。痴心漢堡(單點$98),雙重芝士流心手打牛肉漢堡,車打芝士經過火槍燒後,帶有焦香味道,安格斯牛肉牛味濃厚,內有大量芝士,味道鹹香,柑橘汁(單點$10),味道酸甜,飲落好清爽。水蜜桃汁(跟餐$0),味道天然,飲落好清甜。

柑橘汁(單點$10),味道酸甜,飲落好清爽。

水蜜桃汁(跟餐$0),味道天然,飲落好清甜。
  • 痴心漢堡
  • 厚批BBQ醬燒雞肉薄餅
寶林街市翻新後大約兩年多的時間,內裡的食店都有替換過,並不是每一間都站得住腳。老公聽說,近期街市內有間開業不久的漢堡店,大獲好評,所以就帶我去試試,就是這家一八六一廚房。看到店名,未能聯想到它與漢堡包有關係啊!不是區內人就不會留意到了吧?與街市內大多販賣熟食的檔攤一樣,檔攤前只有兩三個細窄的座位,所以我們就選外賣自取吧。但原來只要有店舖的QR code,就可以先在網上點餐,之後來取,當然也接納第三方外賣平店的點餐自取啊!漢堡包的款式超過10款,餡料配搭多樣化,漢堡包名也很有趣啊我和老公決定點「二人burger套餐」 ($218),包兩款burger﹑兩款小食﹑黑松露鴛鴦薯條及兩罐飲品。由於漢堡包是即點即製,老闆叫我們大約20分鐘後才回來取餐。當我們回到檔攤時,老闆還在為我們備餐,而且製作超認真!見老闆正製作一份burger,另一份則放在微波爐內溫著,以免冷卻。我們點的兩款漢堡,分別是芝士蝦球漢堡及 (痴心漢堡) ,後者有流心餡料,老闆會問我們的步程是否短距離,怕時間太長,會令流心餡料變熟,影響口感。(痴心漢堡) 雙重芝士流心手打牛肉漢堡,需另加$30,本人不吃蕃茄而走茄。Burger的

漢堡包的款式超過10款,餡料配搭多樣化,漢堡包名也很有趣啊

(痴心漢堡) 雙重芝士流心手打牛肉漢堡
(痴心漢堡) 雙重芝士流心手打牛肉漢堡,需另加$30,本人不吃蕃茄而走茄。Burger的餡料好豐富,牛肉厚身,手打牛肉面層鋪上微微燒過的芝士,內裡包裹著流心芝士,軟嫩的牛肉加上雙重芝士,好味而又不膩!配上醬汁及清爽的沙律菜,口感豐富~~~用竹炭麵包製成漢堡包,香得來又脆口,好食!!
芝士蝦球漢堡
芝士蝦球漢堡,單售$68的漢堡,點套餐不用另加錢。雖然不用加錢,但美味程度同樣爆燈!!餡料有兩大隻蝦球,爽口彈牙,加上芝士香味,好滋味!!
吉列蠔 (6隻)
兩款小食,第一款是吉列蠔 (6隻),回到家中享用,吉列蠔依然熱焫焫!吉列蠔的炸粉厚薄恰好,不油膩,蠔肉飽滿,充滿蠔味

芝士蘑菇釀雞翼 (4隻)
另一款是芝士蘑菇釀雞翼 (4隻),餡料釀得飽滿!雞翼烤得好香,外皮香脆微甜,芝士蘑菇餡料軟綿,外脆而內軟綿的口感好有趣。蘑菇不會太過水漾,芝士味香但又不會蓋過那陣菇菌香!
黑松露鴛鴦薯條
黑松露鴛鴦薯條,鴛鴦薯條是薯條與蕃薯條,兩者都夠脆身,薯條的鹹香與蕃薯條的微甜,再加上黑松露香氣,令人吃過不停!
鳳梨烏龍茶
飲品有台灣產的罐裝鳳梨烏龍茶,帶淡淡鳳梨香,又不會太甜,味道不錯啊!
忌廉湯 (右)
唯一感覺沒那麼美味的食物是忌廉湯,奶味稍重一點,而且沒其他配料搭配,味道單調。不過,忌廉湯是老闆臨時給我們的,因為我們見到檔攤張貼的大餐牌上,二人餐可選飲品/餐湯,但老闆解釋這餐牌是過幾天才正式生效,暫時以網上點餐系統的內容為準。但他都讓我們選擇要飲品還是湯啊~~~

說實的,這家街市內的小店由burger至小食都很好吃,用料高質,而且老闆對食物製作那麼用心。吃完這一餐,我們都感到好滿足啊

2022-04-30
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$124 (Dinner)
(痴心漢堡) 雙重芝士流心手打牛肉漢堡
芝士蝦球漢堡
吉列蠔 (6隻)
芝士蘑菇釀雞翼 (4隻)
鳳梨烏龍茶
2022-06-21 26 views
呢間餐廳位於寶林市場真係非常有驚喜😆主打各種特色burger🍔亦有pizza同滋味小食提供而且價格親民👍🏼好多食材都係老闆自家製好有心機而且好好食‼️真心推薦呢間嘅漢堡比起連鎖店d burger好食好多🤭🔸他他魚柳漢堡 $78魚柳炸得好香脆,而且唔厚粉,魚肉亦都好嫩滑,口感好札實,非常高質。配菜方面就有生菜同埋洋蔥,再配埋酸甜開胃嘅他他醬,十分之好味😍呢個餐我就加咗$10蚊轉配特色薯餅,薯餅炸得好脆身,食落十分可口🔸招牌手打牛肉漢堡 $78呢到食burger真係好抵,每個1861非一般burger套餐都包一款小食同飲品。呢個手打牛肉漢堡好高質,牛肉食落好juicy,亦都好濃牛味。butger個包皮用牛油烤過,十分之香。小食就簡咗薯條,炸得好香脆😋

呢間餐廳位於寶林市場

🔸他他魚柳漢堡 $78

🔸招牌手打牛肉漢堡 $78
2022-06-11
Lunch
估唔到寶琳街市裏面有一間隱世嘅高質漢堡西餐,果然高手在民間,好食嘅餐廳都在民間😆✌🏻今日經過寶琳嘅時候無意中發現咗依間漢堡餐廳,啱晒一眾嘅打工仔同埋餵食嘅我哋😛💓推介各位過到嚟一定要食依度嘅漢堡包,超級足料,而且價錢仲要好平,性價比極高🥳餐廳同埋附近嘅環境都好乾淨,可以選擇外賣,亦都可以選擇堂食,我哋今次就揀咗拎返屋企食,返到屋企依然熱辣辣,而且包裝好完整,唔驚倒瀉😜首先叫咗一個日式芝麻醬黑豚漢堡手工漢堡真係真材實料,裏面嘅豚肉肉質好嫩滑彈牙,味道非常新鮮同埋有口感,陪住日式芝麻醬食,令到味道更加昇華同埋有層次😚另外叫咗一個星夢漢堡,就係迷彩炸雞🍗漢堡必食推介!漢堡包裏面夾住超級大嚿嘅炸雞,炸雞咬落去外層內軟,肉質好juicy💝因為係午市嘅關係,所以仲可以跟套餐,包埋田園沙律同埋飲品(我哋就揀咗一個蘆薈汁同埋一個七喜),食埋個沙律同埋飲埋嘢飲,豐富嘅一餐🥳

首先叫咗一個日式芝麻醬黑豚漢堡

另外叫咗一個星夢漢堡,就係迷彩炸雞🍗漢堡
必食推介!漢堡包裏面夾住超級大嚿嘅炸雞炸雞咬落去外層內軟,肉質好juicy💝

2022-06-16 62 views
呢間位於街坊商場嘅漢堡店令我念念不忘今日早放工就決定買返屋企慢慢嘆😙.💫二人Burger套餐 ($218).🌟招牌手打牛肉漢堡不愧為招牌漢堡🍔店員會即場煎中間厚厚的手打牛肉再組裝見到即刻煎好嘅牛肉流晒肉汁勁juicy!🤤而且配埋自家製麵包 非常滿足.🌟星夢漢堡睇黎呢個係新推出嘅漢堡係大大塊炸雞扒上面灑上彩色星星✨成件事勁夢幻 啱晒打卡🥰味道亦都唔錯!.🌟炸蟹鉗估唔到炸蟹鉗會有6隻咁多!☺️外脆內軟 令我諗起以前去酒樓食飯嘅菜式.🌟吉列蠔另一款小食吉列蠔同樣有6隻 認真抵食最欣賞佢炸得一啲都唔乾身而且仲幾大隻🦪.🌟黑松露鴛鴦薯條薯條用上薯仔同蕃薯加埋黑松露作調味 唔使點醬已經好好食😆.🌟是日餐湯/飲品今日嘅餐湯係黑松露湯眼睇都已經見到落左好多黑松露比起其他飲品更加值得點🤭.今次我用左手機落單📱登記左會員有9折優惠又可以節省等候時間 一舉兩得👍🏻
呢間位於街坊商場嘅漢堡店令我念念不忘
今日早放工就決定買返屋企慢慢嘆😙

💫二人Burger套餐 ($218)

🌟招牌手打牛肉漢堡

今次我用左手機落單📱
登記左會員有9折優惠
又可以節省等候時間 一舉兩得👍🏻
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Dinner
係寶琳市場揾到間隱世漢堡小店🤤 burger即叫即整,所以都要預番多啲等候時間,但可以網上落定單先,差唔多時候就可以去攞😚 老闆好friendly,會同你介紹下佢哋用咩嚟整burger☺️ 呢間小店選用健康食材,好欣賞店主既用心💖 食burger都可以食得健康啲🤣🔸🍔煙三文魚漢堡set $88麵包係自家製,用韓國麵粉整,所以回彈力好,唔會好易撳扁個包😂 亦都冇落豬油,健康好多👍🏻 而且個麵包係綠色㗎😍 係用安全可食用色素整,所以可以放心食用😚 個麵包真係好特別,而且有好多芝麻喺上面,好好食😋 煙三文魚擺得好靚,打卡一流📸 估唔到有咁多煙三文魚,而且有好多沙律醬同埋菜🥬,仲有蕃茄🍅、洋蔥🧅,真係好足料🤤 成個包好厚身🤤🍔(佛系漢堡)黑松露野菌漢堡set $68素食者都可以食既burger🥰 麵包係竹炭麵包,真係有勁多野菌同黑松露醬,非常之香既黑松露味🤤 都係有好多菜,同埋洋葱😍 食到好飽😚🍟氣炸薯條用氣炸既方法整嘅薯條,唔使怕油😌 亦都冇落好多鹽,而且又有薯條同蕃薯條,我兩個都鍾意食😆 可以一次過食晒兩樣野🥰🥤 桃汁🥤忌廉溝鮮奶 有好多韓國飲品可以揀😆 我本身唔鍾意飲可樂雪碧個啲汽水,所以

🔸

🍔煙三文魚漢堡set $88

🍔(佛系漢堡)黑松露野菌漢堡set $68

🍟氣炸薯條

🥤 桃汁
🥤忌廉溝鮮奶
有好多韓國飲品可以揀😆 我本身唔鍾意飲可樂雪碧個啲汽水,所以覺得有咁多韓國飲品選擇好好😍

店主服務態度好好,亦都主動提供手套,咁就唔使怕食到隻手污糟😚

2022-06-16
TakeAway
$78 (Lunch)
2022-06-16 40 views
之前ig成日見到呢個burger覺得幾正就去試下 去到先知係街市入面 但食完發現都幾高質一開始睇menu…又姜b又星夢 想食兩家茶禮😂?嗱 我就唔會咁做嘅 所以揀咗其他味xd 叫咗個(甜蜜漢堡)蜜糖蘋果手打牛肉漢堡 本身叫咗走醬 但老板強烈建議加返個醬 因為係佢地自己調的 試過又真係同出面啲茄醬唔同 冇咁傑同酸啲甜啲冇咁膩 而且因為蘋果加埋蜜糖煮 加埋都幾夾 而且埋漢堡扒勁厚勁juicy🥹I like(痴心漢堡)雙重流心芝土牛肉漢堡 雙重芝土=一塊芝士+漢堡扒入面嘅芝士 切開嗰陣勁澎湃 食咗4分1覺得幾好食又唔膩 男朋友就係咁話高質對得住個價😂Btw個包都幾正 佢加牛油烘過所以是脆的!而surprise 位係我禁住切個包 但佢冇扁仲會回彈!而且唔會似m記包咁痴口 係高質嘅Overall雖然以街市位價錢黎講係貴啲 但食物質素對得住價錢
放工走去寶林商場幫襯1861,鋪頭有幾個座位可以坐。我地買左「1234歡樂時光」套餐一家人開心食。(星夢漢堡)迷彩炸雞漢堡重點推介!!塊炸雞扒真係好靚,有七彩星星喺上面,同埋包包係綠色,打卡一流。炸皮薄脆,雞肉嫩滑,好味道!P. S. 顏色係用天然色素,可以放心食。(痴心漢堡)雙重芝士流心手打牛肉漢堡包包係黑色,成個feel勁有型。牛肉厚嫩,蕃茄新鮮,加埋流心芝士,係完美配搭!黑松露野菌薄餅加左做厚批,批邊卜卜脆,焗得好!有好多菇菌喺pizza上,足料!淡淡松露味唔會搶晒成個pizza既味道,好味!泰式賓檸雞槌雞槌好食!有4隻,雞槌個樣好可愛,食落好香口。一口芝士共8粒,三角形狀。咬落去外炸皮粉鬆脆,內裡係滿滿熱軟既芝士,一啖一粒好滋味。芝士焗安格斯肉醬薯條厚厚芝士蓋住好多肉醬,用薯條點埋一齊食唔膩夠juicy。飲品&糖水有幾款飲品選擇。老闆煮左糖水,係紫米露,因為唔係餐牌內,所以要睇運氣。我今日好運,有幸遇到紫米露,好鍾意食紫米露,超開心,老闆煮得好好味,希望下次可以再食到!

放工走去寶林商場幫襯1861,鋪頭有幾個座位可以坐。

我地買左「1234歡樂時光」套餐一家人開心食。

泰式賓檸雞槌
雞槌好食!有4隻,雞槌個樣好可愛,食落好香口。

芝士焗安格斯肉醬薯條
厚厚芝士蓋住好多肉醬,用薯條點埋一齊食唔膩夠juicy。

2022-06-14 33 views
二訪1861廚房,因為上次試完Burger後覺得驚為天人。黎到發現餐牌upgrade左靚左,有進步!叫個1234歡樂時光($398),encore左星夢迷彩炸雞漢堡,上次實在一試難忘!炸雞外皮薄脆到一個點,真正係皮脆肉嫩,不枉二訪之行!仲有個甜酸醬汁辣辣地,好醒胃。黑松露野菌薄餅厚批批邊脆脆,菇菌又大又爽脆。雙重芝士流心手打牛肉漢堡用左竹炭麵包,件漢堡超厚,滿足哂家中一眾既牛魔王。泰式賓檸雞槌(4件)雞槌食落有香茅味,係非一般既雞槌,幾特別!一口芝士(8件)一啖一個,幾cutie,唔會膩,趁熱食就最好味。芝士焗安格斯肉醬薯條望落似焗芝士肉醬意粉/千層面?其實係厚厚一層芝士既下面藏有肉醬薯條,唔怪得拎上手一樣咁有份量!跟餐飲品有鳳梨烏龍茶同樂天芒果汁,仲有兩大碗凍紫米露,椰汁香濃仲有超多紫米。老闆話呢個係隱形餐牌,如果嗰日有嘅話就會同食客講,睇下大家有冇luck啦!

黑松露野菌薄餅
厚批批邊脆脆,菇菌又大又爽脆。

雙重芝士流心手打牛肉漢堡
用左竹炭麵包,件漢堡超厚,滿足哂家中一眾既牛魔王。

泰式賓檸雞槌(4件)
雞槌食落有香茅味,係非一般既雞槌,幾特別!

一口芝士(8件)
一啖一個,幾cutie,唔會膩,趁熱食就最好味。

• 迷彩炸雞漢堡
2022-06-12 19 views
🌟𝟙𝟠𝟞𝟙 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟 🌟 ⁡每次去開寶琳都就只會去新都城醫肚今日俾我發現新大陸!!!估唔到街市入面都有食神😋😋雖然呢間小店位於街市入面但街市經裝修後有一部分變咗嗰小型平民food court環境乾淨企理👍⁡⁡有別於一般漢堡店1861 Kitchen 有唔少特色漢堡🍔🍔除左有傳統嘅牛肉漢堡外仲有好多fusion 漢堡例如: 蜜糖蘋果手打牛肉漢堡🍎韓風泡菜豚肉漢堡🐷芝士蝦球漢堡……🦐細食仲可以叫mini 漢堡套餐Mini 漢堡選擇亦有約十款咁多!!最令我意外更有all day breakfast 沙律餐🥗⁡⁡🎀<雙重芝士流心手打牛肉漢堡+菠蘿 $98> 呢嗰burger 絕對要encore!!!手打牛肉超厚又juicy🥩塊牛肉一咬就爆漿芝士再加埋上面片微微燒過嘅芝士芝士控表示好滿足🧀🧀🧀⁡漢堡包係由店主自家製麵包鬆脆醬汁亦係由蕃茄加香草自家調味🍅🌿加埋菠蘿味道好rich又有層次嗰包大到嗰口完全塞唔落😂😂⁡另外值得一提嘅係💗💗小店有好多promotion 優惠例如可以登記做會員就送合共60蚊嘅優惠卷經外賣平台購買亦有優惠宜家上OpenRice更可買優惠卷慳廿蚊⁡咁有創意
🌟𝟙𝟠𝟞𝟙 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟 🌟

每次去開寶琳都就只會去新都城醫肚
今日俾我發現新大陸!!!
估唔到街市入面都有食神😋😋

例如: 蜜糖蘋果手打牛肉漢堡🍎
韓風泡菜豚肉漢堡🐷
芝士蝦球漢堡……🦐
細食仲可以叫mini 漢堡套餐
Mini 漢堡選擇亦有約十款咁多!!
最令我意外更有all day breakfast 沙律餐🥗

🎀<雙重芝士流心手打牛肉漢堡+菠蘿 $98>
呢嗰burger 絕對要encore!!!
手打牛肉超厚又juicy🥩

就送合共60蚊嘅優惠卷
經外賣平台購買亦有優惠
宜家上OpenRice更可買優惠卷慳廿蚊

咁有創意嘅小店又用心製作
真係極力推介要試試🤭 p.s 用餐時店員會主動提供手套 好貼心

👄味道: 8.5/10
💰價錢: 8/10
👍性價比指數: 8/10

*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*
1861 Kitchen
📍將軍澳寶琳商場市場T PL14號舖
📞(852)5402 8402

2022-06-11 333 views
又係burger控出動嘅時候,今次去寶林街市買嘢,發現原來呢度唔知幾時重新裝修,入邊仲係好多小店,當中見有間係食手工漢堡。見到餐牌選擇好多,感覺相當有誠意,揀咗兩個套餐試吓。🍔🍔套餐包一個漢堡、小食及飲品,我哋點咗「雙重芝士流心手打牛肉漢堡」同「他他脆魚柳漢堡」,小食要咗氣炸薯條同埋特色薯餅。🐮🐮雙重芝士流心手打牛肉漢堡 - 賣相已經一流,黑色嘅burger好型仔,塊漢堡極厚,十分juicy,芝士好澎湃。入口個包十分之鬆脆,外脆內軟,咬落口係有聲,充滿驚喜。🐟🐟他他脆魚柳漢堡 - 魚柳十分之巨型足料,炸得好香脆,配埋他他醬,好味呀。呢個包係粉綠色,好靚,打卡一流。包嘅質地都係一樣咁鬆脆,真係做得好出色。🍟🍟另外要讚吓個氣炸薯條,好有心思咁一半用咗薯仔,另一半係番薯🍠🍠。兩種不同口味,唔使淨係食薯條咁悶。加上用氣炸,冇落油,感覺健康好多。咖喱薯餅都整得好惹味,唔錯唔錯。📲📲小店係用手機app落單,外賣嘅話建議可以預早落單,咁去到就即刻有得拎,好方便。

氣炸薯條
特色薯餅

氣炸薯條
特色薯餅
  • 薯條
  • 痴心漢堡
將軍澳|一八六一廚房❤️老闆份人幾隨性😆但對食物又好有要求👍🏻二人burger套餐 $218(+$30)雙重芝士流心手打牛肉漢堡- 漢堡包皮嘅顏色係隨機嘅,每日都有機會唔同。例如:黃、綠、粉紅、紫、黑等等,加上包皮冇落油同糖,所以好健康~- 牛肉漢堡好軟滑,中間包住咗水牛芝士- 表層嘅芝士亦燒過,幾特別- 茄汁用新鮮蕃茄煮,重香料味~(+$20) 蜜糖蘋果手打牛肉漢堡- 蘋果片係成個包嘅精髓,甜甜地帶點果香,令個包冇咁乾,同埋更加開胃👍🏻- 牛肉漢堡勁爆汁,食完成個盒都濕曬🤣(跟餐) 蘑菇濃湯- 質地同醬一樣咁濃,超香蘑菇味💕- 點埋黑松露薯條一齊食,升天了~(跟餐) 韓國桃汁(跟餐小食1)- 芝士蘑菇釀雞翼- 無骨,芝士同雞翼嘅味好夾,又滑又香~(跟餐小食2)- 黑松露鴛鴦薯條- 黑色一粒粒果啲唔係燶咗,而係經炒香嘅黑松露嚟~再配上經氣炸嘅薯條同蕃薯條,外脆內軟,雙重享受😎燒雞田園沙律- 燒過嘅雞表面香脆,仲有少少餘溫~- 加上淋咗芝麻醬嘅生菜沙律,好清新又唔會dry👍🏻整體而言▪️味道 4 / 5▪️環境 4 / 5▪️抵食 4 / 5📍將軍澳寶琳北路18號寶琳商場市場T-PL14號鋪

二人burger套餐 $218

(+$30)雙重芝士流心手打牛肉漢堡
- 牛肉漢堡好軟滑,中間包住咗水牛芝士
- 表層嘅芝士亦燒過,幾特別
- 茄汁用新鮮蕃茄煮,重香料味~

(+$20) 蜜糖蘋果手打牛肉漢堡
- 牛肉漢堡勁爆汁,食完成個盒都濕曬🤣

(跟餐) 蘑菇濃湯
- 質地同醬一樣咁濃,超香蘑菇味💕
- 點埋黑松露薯條一齊食,升天了~

(跟餐) 韓國桃汁

(跟餐小食1)
- 芝士蘑菇釀雞翼
- 無骨,芝士同雞翼嘅味好夾,又滑又香~

(跟餐小食2)
- 黑松露鴛鴦薯條

燒雞田園沙律
- 燒過嘅雞表面香脆,仲有少少餘溫~
- 加上淋咗芝麻醬嘅生菜沙律,好清新又唔會dry👍🏻

整體而言
▪️味道 4 / 5
▪️環境 4 / 5
▪️抵食 4 / 5

📍將軍澳寶琳北路18號寶琳商場市場T-PL14號鋪

2022-06-10
$140 (Dinner)