2024-07-04
喺網上都有人推介這間潮州小店,根據資料去到佐敦道,其實超近遠東酒店對面行入吳松街,近街口,非常方便。店舖裝修以平實為主,由於比較早到,未到晚市所以比較冷清。餐牌嘅設計都好特別,好有潮州菜特色。餐牌非常多選擇,於是叫咗鹵水拼盤,韭菜豬紅,豬雜西洋菜湯,飲品叫了青島啤酒同凍檸茶😁凍檸茶超大杯,係咁炎熱嘅天氣,好舒暢!青島啤酒28蚊一支都好抵飲👍好耐冇食過豬雜,見到餐牌有豬雜西洋菜湯,當然要點啦!上枱時聞到好香嘅西洋菜味道,湯入面有豬潤,豬腰,豬心加入西洋菜超夾,好好食,湯也濃郁,豬潤好爽甜,感覺啲材料非常之新鮮,呢個真係要推介👍😋韭菜豬紅,都幾正,加咗少少紅辣椒可以刺激味蕾,這個也推介👍主角鹵水拼盤比起上面嘅菜式,味道一般。總括嚟講這間潮州菜館回頭指數非常之高,有機會再嚟試下第二啲菜式先,漏咗唔記得講很多市民話香港食肆招呼唔好,但依間嘅潮州菜館工作人員非常之熱情,招呼唔錯,小編支持留港消費刺激香港經濟,加油💪
店舖裝修以平實為主,由於比較早到,未到晚市所以比較冷清。
餐牌嘅設計都好特別,好有潮州菜特色。
凍檸茶超大杯,係咁炎熱嘅天氣,好舒
暢!青島啤酒28蚊一支都好抵飲👍
韭菜豬紅,都幾正,加咗少少紅辣椒可以刺激味蕾,這個也推介👍
主角鹵水拼盤比起上面嘅菜式,味道一般。
總括嚟講這間潮州菜館回頭指數非常