家常便飯,搵到呢間平靚正海南雞飯主打無骨海南雞/鹽水加積鴨,去骨最岩我呢啲懶人😅雖然至抵食二人套餐 $186 係大份夾抵食,但又想食多款小食&試埋個鴨,叫超值一人餐一樣滿足到我超值一人餐 $78 主食: 招牌無骨海南雞/鹽水加積鴨時菜: 上湯菜心/唐生菜小食: 蜜糖雞翼2隻/瓣醬豆腐3件配海南雞油黃薑飯/絲苗白飯 ✳️奉送冷熱飲品一杯,紫菜湯經海鹽醃製過既海南雞好滑溜,鮮嫩,有雞味,輕輕點伴碟既薑蓉或唔點,好滋味黃薑飯軟硬適中,唔油膩,幾健康咁鹽水加積鴨鴨味濃,冇酥味,唔咸之餘味道剛好點埋酸辣汁更惹味一路食,都覺得佢地舖個層肉,好厚身,食極都仲有餸菜心/生菜新鮮幾鮮甜,份量多,用上湯煮的🔸蜜糖雞翼係雞全翼,灑上芝麻,幾香,蜜糖甜度適中🔸瓣醬豆腐外脆內軟,豆腐好滑,咬開有汁唔乾,點埋微辣豆瓣醬,唔錯紫菜湯唔係味精湯,裡面有好多紫菜,有肉碎斬埋料返屋企人分享,佢地都話滑溜好入味
家常便飯,搵到呢間平靚正海南雞飯
主打無骨海南雞/鹽水加積鴨,去骨最岩我呢啲懶人😅

超值一人餐 $78
主食: 招牌無骨海南雞/鹽水加積鴨
時菜: 上湯菜心/唐生菜
小食: 蜜糖雞翼2隻/瓣醬豆腐3件
配海南雞油黃薑飯/絲苗白飯
✳️奉送冷熱飲品一杯,紫菜湯

黃薑飯軟硬適中,唔油膩,幾健康咁

鹽水加積鴨鴨味濃,冇酥味,唔咸之餘味道剛好
點埋酸辣汁更惹味
一路食,都覺得佢地舖個層肉,好厚身,食極都仲有餸

菜心/生菜新鮮幾鮮甜,份量多,用上湯煮的

🔸蜜糖雞翼係雞全翼,灑上芝麻,幾香,蜜糖甜度適中

紫菜湯唔係味精湯,裡面有好多紫菜,有肉碎

斬埋料返屋企人分享,佢地都話滑溜好入味
2024-09-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
  • 無骨海南雞飯
  • 無骨鹽水加積鴨飯