2021-08-06 316 views
🫖隱世真瓦煲奶茶🫖-為左佢杯瓦煲奶茶而黎既司令,真係糾結左好耐要熱奶茶定凍奶茶,因為熱既一定更香,凍既都驚佢會淡左,但最後真係敵唔過三十幾度既天氣要左凍奶茶🥲。係熟食市場環境當然唔算好好啦,不過都企理既,好處就係價錢真係好抵,一碗雙拼麵只係$35,已經包埋奶茶,仲要凍熱同價,癲!落單既時候問叔叔用瓦煲係咪真係好飲啲,佢好直接咁答,其實冇乜特別架炸喎,咁岩我地用左瓦煲用左幾十年,個茶底唔好飲用咩煮都唔會好飲架喎。結果一上枱飲第一啖,咦真係好飲喎,睇黎你地真係太謙虛啦🤣,奶茶其實周圍都有得飲,做得好飲既有唔少,但做到茶同奶平衡得好而且茶味出,仲要夠滑既真係唔多,而且司令叫既係凍奶茶,如果要飲到最佳水準既話下次真係要試下熱既先得!😙
🫖隱世真瓦煲奶茶🫖