2023-02-24
見到門口勁多人就有D想縮沙,好彩友人們早到了,攞完飛仲有20張枱先到我地,但眨下眼半小時就有位,原因係入座只限90分鐘。其中黑松落露醬松子仁蛋炒飯同第一叉令我最深刻,第一叉勁厚咬睇落似乾叉但食落去好鬆軟好香好出色!黑松落露醬松子仁蛋炒飯粒粒分明,大量松子仁(松子仁有很多益處,其中護心減疲勞、潤燥滋陰等),一啖果仁一啖飯口感十足。鮮山葵海蜇頭足料,夠大粒,爽口,係鮮山葵令到我個腦有2秒休克。推介!至於點心就大大件,但因為想試好多唔同懷舊精緻菜,所以下次有機會再試多D唔同點心。明燼脆皮燒鵝小許失色,上網睇好似好正,睇落都好似好好食,但肉稍為靱,有點失望。四個人除番開都係二百幾蚊,撫心自問食物咁高質又唔使周圍搶位排隊,唔使上網指定日期狂禁F5,唔使靠關係先食到既餐廳真係少之有少。