「雞唔食皮不如唔好食」呢句話係我睇YouTube時候震驚左🤭,好多人為左健康唔食皮,黎到呢度應該好難忍口😂呢度豉油雞皮真係好入味,一間隱世小店可以將豉油雞做到海南雞咁,去骨➕滑嘟嘟既質素,相當唔錯👍🏽 主打滑雞既小店有酸菜魚食已經好驚訝,竟然與眾不同😁❥ 秋意去骨豉油雞半隻 $89 海南雞就食得多,去骨豉油雞我第一次見,食落啖啖肉😋。雞滑當然係最基本要求,連雞胸都好滑真係火候控制得好好😯。雞皮偏深色,應該濃縮左好多秘制豉汁精華。🍱如果返工速食揀選便當都唔錯,白飯轉健康既蒟蒻麵,質地似韓式粉絲,撈左秘制醬汁惹味😋❥ 秋意特色酸菜魚(2 人份量)$178坊間都係用鱸魚桂花魚以滑為主,呢度食落除左滑,仲有小小爽口質感,又唔會好似脆肉脘咁硬爽。詢問老闆先知係黑鯛魚‼️好鍾意呢個質感😁配菜都豐富,有酸菜、芽菜、寬粉、黑木耳,小辣好適合香港人口味。湯頭好順滑,會撈到小小雞絲,用左雞湯熬製🫶🏽,忍唔住飲左好多🤤,絕對超越某啲連鎖店😌❥ 百香果柑桔蜜 $24❥ 白桃烏龍茶 $24特飲都唔錯,如果鍾意無糖可以揀白桃烏龍茶😀𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵❀抵食:⁸ ⁄ ₁ ₀ ✿美味:10 ⁄ ₁ ₀❀回頭:10 ⁄

豉油雞

❥ 秋意去骨豉油雞半隻 $89
蒟蒻麵

❥ 秋意特色酸菜魚(2 人份量)$178
酸菜魚

❥ 百香果柑桔蜜 $24
❥ 白桃烏龍茶 $24
特飲都唔錯,如果鍾意無糖可以揀白桃烏龍茶😀

𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵
❀抵食:⁸ ⁄ ₁ ₀
✿美味:10 ⁄ ₁ ₀
❀回頭:10 ⁄ ₁ ₀
✿人均:$₁₀₀-₂₀₀

🧡𝑳𝒊𝒌𝒆 & 𝒇𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘 𝒎𝒚 𝑰𝑮 દ ᵕ̈ ૩ @annasan.cat
Type of Meal
Dinner