琴日朋友生日, 見佢住長沙灣附近就搵到呢間鐵板燒同佢食生日飯慶祝一下 🎂今次我哋叫咗大蝦鐵板套餐,轉咗個銀雪魚去魷魚🦑前菜沙律還好,個汁酸酸甜甜幾開胃😆初時以為佢魷魚會平平無奇,點知佢整到好juicy, 個汁係超!級!好!食! 🥹🥹 好想知佢落咩汁,係我食過最好食嘅🦑之一,完全唔UN! 加埋炸蒜食真係又香又好食😋食完魷魚已經好期待下一樣菜,佢呢到會見到你食完先上下一樣,確保野食係熱辣辣🤤🔥 呢個就係鐵板燒嘅分別! 呢個大蝦煎到表面好香脫,熟嘅程度剛好,蝦頭嘅膏都好好食😆🥩至於個牛柳,7成熟剛剛好,juicy又唔會好多筋,加埋炸蒜片,真係好想送飯一齊食炒飯粒粒分明又唔會太油,每粒飯都包住蛋漿🍚師傅功架唔錯, 加埋櫻花蝦提鮮,即使好飽都忍唔住一啖接一啖🤤🤤🤤最後有個麵豉湯同炒雜菜,都正正常常😆總結,兩個人$600左右真係好抵食,因為水準真係比出面一般嘅餐廳好,可以encore!! 🥹✨

今次我哋叫咗大蝦鐵板套餐,轉咗個銀雪魚去魷魚🦑

沙律

前菜沙律還好,個汁酸酸甜甜幾開胃😆

鐵板魷魚

鐵板蝦

鐵板牛柳粒

炒飯

炒雜菜

最後有個麵豉湯同炒雜菜,都正正常常😆

鐵板魷魚
鐵板蝦