2022-03-06
朋友仔住寶琳,佢介紹咗我係食一間漢堡店,而哩間漢堡店係係商場街市入面,我當時心諗,會有幾好食啊🥸 結果,我比佢驚艷到🤩哩間漢堡店叫「一八六一廚房」,主打手工漢堡🍔同埋pizza🍕 仲有All day breakfast 🍳 漢堡包有分大細,亦有唔同嘅顏色😚 黑色就係竹炭,有顏色係素包,麵粉採用左韓國麵粉,利用新鮮酵母製成,而且不加入糖👍🏻 成件事真係好健康好有heart 💗Menu 都睇得出費盡心思,漢堡包嘅名係用心去改😂 有皇帝漢堡/女神漢堡/麻甩佬漢堡/姜B漢堡/佛系漢堡/誘營漢堡/噢巴漢堡/痴心漢堡/甜蜜漢堡😎落單都好方便,DL App用手機,即時登記做會員仲有優惠劵🥰 仲有9折優惠👍🏻我叫咗兩個迷你漢堡Set,雖然個漢堡好迷你,但d餡料一啲都唔迷你😎 跟餐仲送汽水+薯條或者薯蓉✨迷你麻甩佬漢堡用咗麻辣雞扒做餡,麻辣味勁度十足,非常惹味,雞扒好Juicy多汁✨ 姜B漢堡用紅薑同豚肉片做餡料,兩者味道非常配合,同樣惹味多汁跟餐我揀咗薯條同薯蓉💗可以加錢揀其他小食🤓 要特別介紹個雙色薯條,係蕃薯條+粗薯條🍟老闆話薯條同薯餅都係Omakase,我果日食嘅係紫菜味,下次嚟就可能第二隻味
✨迷你麻甩佬漢堡
✨ 姜B漢堡
用紅薑同豚肉片做餡料,兩者味道非常配合,同樣惹味多汁
跟餐我揀咗薯條同薯蓉💗可以加錢揀其他小食🤓 要特別介紹個雙色薯條,係蕃薯條+粗薯條🍟老闆話薯條同薯餅都係Omakase,我果日食嘅係紫菜味,下次嚟就可能第二隻味🙆🏼♀️我仲叫咗個富貴皇帝漢堡😂
✨ 皇帝漢堡
手打牛肉漢堡+鵝肝😎 手打牛肉好厚實多汁,食到有洋蔥味👍🏻 超高水準
哩間漢堡店真係好值得推薦🙆🏼♀️ 鐘意食漢堡嘅朋友不能錯過