2019-03-08
今日同朋友回到充滿中學回憶既土瓜灣,附近聚一聚舊。俾我地無意中發現呢到有間新開張,望落幾高級既餐廳🍷呢間餐廳好值得推薦俾大家。食得出廚師👨🏻🍳係每道菜上都好用心去製作🥂,食到我地相當之滿意🤤👍我地好好彩,walk in 食到,之後再有人walk in 已經話full booking lu😸環境都幾好,唔會好闊落,坐得舒服🙂好鐘意佢張餐紙巾,好正🤭餐廳做緊set dinner 🥘 頭盤有🐖 Iberian Ham:餐廳介紹,Ham係出自佢地有份投資嘅西班牙農場,直接運送到港。我地決定加錢升級,前腿36月熟成.🐖黑毛豬以橡果飼養,含富豐既油脂甘香,味道濃重但唔會過鹹。再配上多士一齊食,完美既配合😋 是日餐湯有 黑松露磨菇湯🥣味道超濃郁,好澀,好creamy ,好好飲😻黑松露味好香!忌廉炒北海道帶子🤤大大粒既鮮帶子,好鮮味,煎到好香好正!個汁調味得好好味,帶子夠哂入味。白酒牛油炒青口 🥘好多舊。呢種既青口同平時食既唔同,口感再creamy d,無咁乾身。加上白酒🍶調一調味,味道更香!🐂美國頂級肉眼扒🥩好大塊既肉眼扒,廚師更幫我地切開。哇,超嫩又多肉汁既肉眼。食落好juicy,肉質好好,重牛
呢間餐廳好值得推薦俾大家。
環境都幾好,唔會好闊落,坐得舒服🙂
好鐘意佢張餐紙巾,好正🤭
餐廳做緊set dinner 🥘
頭盤有🐖 Iberian Ham:
我地決定加錢升級,前腿36月熟成.🐖
是日餐湯有 黑松露磨菇湯🥣
味道超濃郁,好澀,好creamy ,好好飲😻
黑松露味好香!
忌廉炒北海道帶子🤤
大大粒既鮮帶子,好鮮味,煎到好香好正!
個汁調味得好好味,帶子夠哂入味。
白酒牛油炒青口 🥘好多舊。
🐂美國頂級肉眼扒🥩
好大塊既肉眼扒,廚師更幫我地切開。
哇,超嫩又多肉汁既肉眼。
食落好juicy,肉質好好,重牛味😋正!
🐂燒濕熟成美國牛肩排配醋青醬
牛肩排味道無肉眼扒咁濃味,所以配有醋青醬,調一調味!
牛肩排熟到剛好,唔會好熟,食落好嫩!好味
仲可以任食 黑醋沙律🥗同黑松露薯條🍟
夠哂開胃!記得留肚食主菜🙈
最後仲有餐飲同甜品。
我揀左🍓HaagenDazs🍧雪糕🍦😍正呀!
大家都食到好飽。