2023-09-07
真係唔係朋友介紹,都唔會知道呢度有間居酒屋,內外裝修都好有feel,估唔到佢啲食物同埋飲品,都令我好驚喜!絕對唔係虛有其表!🐠魴鮄魚刺身🐠日本直送既原條刺身魴鮄魚,口感清爽柔軟,帶有淡淡的甜味,店員更特別配上柚子酸汁,響酸汁內加入蔥花,令魚既鮮味更加突岀。🐓燒明太子雞翼,鹽燒雞翼🐓即叫即燒,雞翼食得出係厚肉靚雞翼,兩隻雞翼燒到外皮脆卜卜,但係仲保留到雞肉嘅肉汁,明太子雞翼有少少鹹香同埋有少少辣,要黎送酒🥃一流👍🏻🍲🦪廣島蠔煲🦪🍲蠔煲內有日本大蔥、香菇、金針菇、娃娃菜、日本薯粉等等,初初店員送上嘅時候,我仲有啲擔心個湯會唔夠,但係滾起上嚟之後,我就知道店員先係專業嘅,一滾起,放埋蠔,係剛剛好,廣島蠔粒粒肥美飽滿好有蠔味,食晒個煲,飲埋碗湯,正!🍲🍢炸物(蓮藕🍢帆立貝🍢宮崎腸)🍢炸粉食得出係用靚野,咬落好鬆脆唔厚粉,又唔會成口油,店員送上炸物既時候,咁啱我享受緊個蠔煲,所以我放左起碼10分鐘先食,但!仲係辣咀嫁!勁正!碼蓮藕同帆立貝係有成cm咁厚,炸完都唔會乾,仲食倒原有食材既味道👍🏻宮崎腸脆皮鹹鹹地,又係送酒🥃既好選擇。🍱蒲燒鰻魚鐵板飯🍱大大塊日本厚肉鰻魚,上面有加咗黑椒同埋少少炸蒜,撈
🐠魴鮄魚刺身🐠
🐓燒明太子雞翼,鹽燒雞翼🐓
🍲🦪廣島蠔煲🦪🍲
🍢炸物(蓮藕🍢帆立貝🍢宮崎腸)🍢
🍱蒲燒鰻魚鐵板飯🍱
大大塊日本厚肉鰻魚,上面有加咗黑椒同埋少少炸蒜,撈埋粟米同埋日本珍珠米一齊響鐵板上炒,因為鐵板夠熱,炒好之後,會有少少飯焦嘅香味,加埋鰻魚既油香,一絕👍🏻
🍸🍹青蘋果/白桃 highball & Suntory 黑白生啤🍹🍸
佢個白桃highball真係真心要試!!用Suntory角瓶whiskey 做base,再加入白桃汁,whiskey 同桃汁既比例啱啱好,有小小甜又有whiskey既香味,見我飲完白桃即試埋青蘋果就知我幾欣賞🥰