2022-11-14 80 views
大推❣️❣️真隱世高質蛋包飯🥫🍛之前見到大家陸續去左呢間蛋包飯專門店,懶人如我拖到上星期終於去左(book到🥹),果然好似大家咁講真係好好食🥳🥳🧡 濃厚芝士肉醬蛋包飯 $88因為幾款蛋包飯都無咩配菜,所以專登揀個肉醬好似無咁dry🤣蛋煎得好靚,上菜既時候店員好貼心咁提我地可以係中間輕輕力切開,之後個蛋會分開兩邊蓋住個飯,入面仲有唔少蛋汁🤩🤩飯係正宗西炒飯底,每粒飯都好飽滿仲好有咬口,調味酸酸地食落好開胃🥫😗肉醬除左肉之外竟然仲有d菇粒,即刻變得好有口感好有層次🥰🥰🧡 經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $72呢款真係超經典既味道🥹🥹蛋同飯一樣同上地整得好好食,雖然真係無咩配菜,但配埋個牛肉醬汁同蛋都好好送飯😋😋🧡 焦糖炒甜薯 $42呢個整得非常出色!整完即刻上菜熱辣辣,蕃薯塊皮癡滿焦糖同芝麻,食落仲好脆口,仲要差唔多有成十舊,大滿足❣️overall黎講食物真係非常唔錯,係香港比較少食到又抵食又正宗又好食既蛋包飯,非廣告但個人覺得鍾意食蛋包飯既話呢間一定bookmark🤣🤣💗溫馨提示餐廳真係比較細,大概有4-5張檯到,唔想等或者想時間好預d可以上網book定先~另外餐廳位置比較隱蔽,係大圍上徑口村,如果
大推❣️❣️真隱世高質蛋包飯🥫🍛

🧡 濃厚芝士肉醬蛋包飯 $88

因為幾款蛋包飯都無咩配菜,所以專登揀個肉醬好似無咁dry🤣

肉醬除左肉之外竟然仲有d菇粒,即刻變得好有口感好有層次🥰🥰

🧡 經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $72

呢款真係超經典既味道🥹🥹

🧡 焦糖炒甜薯 $42

另外餐廳位置比較隱蔽,係大圍上徑口村,如果搭港鐵就顯徑站落,行大概10分鐘,記得要行入條村入一條巷先會見到餐廳架,就咁係出面見唔到的,想快少少可以穿屋商場,或者搭803K小巴😗

味道:10/10
性價比:9.5/10

📍 ADO洋食屋 (大圍)
大圍上徑口村15號地下

📌人均消費: $101-200

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #LF沙田#日本菜 #西餐 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #日式蛋包飯 #蛋包飯 #omurice #オムライス #日本菜 #拔絲地瓜 #大學芋