2024-02-10 80 views
法餐俾人感覺就係好貴,但係呢間價錢好親民又好食😆環境好ғᴇᴇʟ又可以打卡,完全係令咁多位女仔心心眼嘅法餐,各位男士們記得要ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ啦😎咁好氣氛梗係要食下ᴛᴀsᴛɪɴɢ ᴍᴇɴᴜ😛1️⃣ ᴘɪssᴀʟᴀᴅɪᴇʀᴇ🧄好少見嘅一款小食,包包用咗ғᴏᴄᴀᴄᴄɪᴀ,再係上面鋪哂滿滿嘅洋蔥,仲有黑橄欖同埋鮨魚,焦糖洋蔥加上味濃嘅黑橄欖🫒 讚不絕口😋2️⃣ ɢʀᴇᴇɴ ʙᴇᴀɴ sᴀʟᴀᴅ🥗呢個係法邊豆同埋蘑菇,煮法較為清淡,好健康嘅ғᴇᴇʟ,食落好爽脆好開胃🌱3️⃣ ᴛᴜɴᴀ ᴄᴀʀᴘᴀᴄᴄɪᴏ🐟吞拿魚食落好新鮮,同時亦都好考廚師嘅刀工,每一片都極之極之薄,呈現半透明嘅樣,醬汁酸酸辣辣好ᴍᴀᴛᴄʜ💯4️⃣ ʀɪɢᴀᴛᴏɴɪ ᴛʀᴜғғʟᴇ🍽啲sᴛᴀғғ其實好貼心同我講要小心啲好熱,但小手手忍唔住都係掂咗下隻碟,真係極熱🤣 主要一定係ᴘᴀʀᴍᴀ ʜᴀᴍ同黑松露,鹹香味加上ᴛʀᴜғғʟᴇ嘅獨特味道,食落好ᴄʀᴇᴀᴍʏ好ᴊᴇɴɢ‼️5️⃣ ʙᴇᴇғ ᴄʜᴇᴇᴋ🥩慢煮嘅牛面頰食過就忘不了😛外皮煎到好香脆,內層好淋好ᴊᴜɪᴄʏ,肉質好細膩,入口即溶🤤 即使係配菜都做得好好,薯蓉口感好綿密👍🏻6️⃣ ᴘᴀᴠʟᴏᴠᴀ🧁烘烤過嘅蛋
法餐俾人感覺就係好貴,但係呢間價錢好親民又好食😆

咁好氣氛梗係要食下ᴛᴀsᴛɪɴɢ ᴍᴇɴᴜ😛

5️⃣ ʙᴇᴇғ ᴄʜᴇᴇᴋ🥩

慢煮嘅牛面頰食過就忘不了😛

6️⃣ ᴘᴀᴠʟᴏᴠᴀ🧁
Pavlova

烘烤過嘅蛋白餅依然白雪雪,外殼好酥脆,真係大力少少都會爛🥲 另外仲有酸酸甜甜嘅桃粒同雪芭,雪芭入口超sᴏғᴛ,成個甜品食落一啲都唔會膩😍

Type of Meal
Dinner