2019-06-27
適逢父親生日,決定搵間高檔餐廳孝敬他,聽聞天后有間食蠔店評價不錯,就一於食”蠔”啲啦!店員細心向我們介紹每種蠔既種類和食法,增長知識🙈——————————🔹本身對蠔零認識,店員直接推介4款蠔- honey point $32/隻,較細隻,但甜度是最高- lambert $39/隻,海水味濃厚,帶子肉甜- majestic $39/隻,與lambert差不多,但裙邊位置較有質感- gillardeau no.0 $59/隻,大隻,夠哂肥美,放入口中好飽滿,個人最喜歡食呢款🤤🤤🔸其他海鮮,整體新鮮甜美~- 北海道赤貝 $78/隻,口感爽脆- 加拿大車厘蜆 $48/隻,蜆肉結實- 北海道帶子 $38/隻,沒有任何雪味,不過不失~- 海膽 $168/隻,很新鮮,沒有任何苦味,配上紫菜一齊食,更好味😍🔹活龍蝦套餐 $688- 龍蝦刺身,蝦肉晶瑩通透,鮮甜爽脆,不蘸任何醬料更能食出原有的味道☺- 龍蝦湯,整碗湯用上蝦膏蝦頭熬製,精華盡在湯頭中,口感濃稠,飲完後仍帶點甘香味👨🏻特別喜歡- 燴龍蝦意粉(細)意粉醬汁是白汁混合龍蝦殼熬製的高湯而成,龍蝦味濃郁,配上鮮味的龍蝦肉,無可挑剔❤🔸法式鵝肝多士
店員細心向我們介紹每種蠔既種類和食法,增長知識🙈
——————————
🔹本身對蠔零認識,店員直接推介4款蠔
- lambert $39/隻,海水味濃厚,帶子肉甜
🔸其他海鮮,整體新鮮甜美~
- 北海道赤貝 $78/隻,口感爽脆
- 加拿大車厘蜆 $48/隻,蜆肉結實
- 北海道帶子 $38/隻,沒有任何雪味,不過不失~
🔹活龍蝦套餐 $688
- 燴龍蝦意粉(細)
🔸法式鵝肝多士 $198
鵝肝煎得剛剛好,外脆內軟,入口即溶🥰;多士焗得非常香脆,一脆一軟,正👍
Other Info. :
店員細心向我們介紹每種蠔既種類和食法,增長知識🙈