最近好多朋友都去左日本/就黎去日本,不過我就暫時無得去🥺 唔緊要啦,咁咪唯有食下啲日本野過下口癮囉~🐠鱈魚乾 $32呢個鱈魚乾作為第一樣上嘅野食,已經有啲驚喜🤩 佢係即叫即燒,所以食嗰陣都熱辣辣,同埋有啲厚度又脆口,同埋唔會好似其他魚干咁有啲難咬~🥗海藻沙律 $65沙律上面有一大埋海葡萄~雜菜海草都非常爽口,味道食落好似中華沙律咁🍶清酒煮蜆 $68👍🏻好推介呢度嘅清酒煮蜆🤩🤩首先啲蜆冇沙又大粒,然後啲蜆係加左牛油燒過再放落清酒度煮!所以真係好香好香牛油味🥰超級惹味~同埋佢係熱嫁~((唔知點解好似以前食嘅清酒煮蜆都係凍嘅🤣💛紫蘇梅醬沙咀魚天婦羅 $42可能因為係紫蘇葉包住舊魚嚟燒,所以真係好香紫蘇葉味~啲魚肉質唔霉又唔腥~好似紫蘇葉味嘅炸魚柳咁,炸得啱啱好🐟馬友一夜干 $280第一次食成條嘅一夜干,魚皮燒得好香脆,然後魚身啲肉好飽滿好厚肉,雖然中間都有啲骨,但真係完全唔會腥同埋啲肉都好嫩滑,食完呢個都已經飽左7成🤣🍙茶漬飯 $48茶漬飯嘅茶唔係真係茶,而係似清甜嘅昆布湯😆 然後好有驚喜嘅係佢個飯係燒飯團!😍所以食嘅時候,會好有食飯焦同埋煙韌嘅感覺~🐮牛脷芯 $98牛舌牛脷真係食得多,但牛

🐠鱈魚乾 $32

🍙茶漬飯 $48
茶漬飯

🐮牛脷芯 $98
牛脷芯

牛舌牛脷真係食得多,但牛脷心真係第一次食~牛脷心都好重牛味,佢嘅外皮都係笑得好香脆而且鹹鹹地,口感就比牛舌同埋牛脷更加有嚼勁同埋肉質肥美多啲~😚

🐔手羽先 $36
大蔥雞肉

正常發揮,都燒得幾香幾好食,唔會太乾/太鞋

🐷紫蘇豚肉卷 $36
豚肉都好薄而且都燒得好香,感覺有少少似煙肉包住紫蘇葉,包住紫蘇葉會減少咗就咁齋食燒豚肉嘅油膩感☺️

🐓免治雞肉棒 $40
免治雞肉棒

免治雞肉棒肉質唔會太軟太淋,口感適中,比起出邊嘅免治雞肉棒,呢個有少少似漢堡扒嘅質感🤣本身嘅調味已經好夠味,沾埋蛋黃一齊食感覺肉質更滑溜~

🤍豆腐 $24
豆腐

呢個燒豆腐都幾特別~因為燒豆腐嘅外皮都有少少厚度,又燒到脆卜卜~上面係小店自己調製嘅麵豉醬,甜甜地好似甜醬但又帶點麵豉醬味,成舊嘅texture就有啲似唔臭嘅臭豆腐😆 我都好推介~

💚大蔥雞肉 $38
雞肉嘅調味同大蔥好match,所以燒得好重大蔥味,啱晒我呢啲重口味人士🤣

雖然位置有啲隱蔽,但店員嘅服務態度真係搭救晒~佢哋都好Helpful同埋好親切, 好有家嘅感覺🥰嘢食又高質又好食又唔係真係太貴,真係好值得去~
紫蘇梅醬沙咀魚天婦羅
馬有一夜乾