2K
2022-08-24 62 views
如果唔喺灣仔區返工或者住 我相信都好難揾到呢間 位置喺譚臣道角落盡頭嘅中菜餐館 裝修型格 食材同賣相都唔錯 午市套餐免加一-🌱八寶荷葉飯 $128套餐附送前菜/湯/餐飲/有飲品 非常豐富 好多人叫八寶荷葉飯 我唔執輸 叫埋一份 個飯成隻巨型裹蒸糭咁 好大件頭 揭開荷葉 隱約聞到啲清香味 飯粒飽滿夠味 中間有鹹蛋黃-🍤川汁蝦仁麻婆豆腐 $108套餐如果改飲例湯 即減$30 建議要燉湯 今日係海底椰燉瘦肉 確係水準之作 最正嘅 係個湯會熱住上😍 川汁豆腐小麻小辣 餸飯🍚好正 食得有口感啲嘅 可以改燕麥飯 最後食件少甜綠茶糕 再呷兩啖港式奶茶 為午餐畫上完美句號-📍尚夢・茳煳灣仔譚臣道1-3號長康大廈地舖

🌱八寶荷葉飯 $128

🍤川汁蝦仁麻婆豆腐 $108