一直朋友都同我講呢間叫晴空嘅餐廳,性價比好高但我一直都冇機會試剛好今日要和好久不見嘅姊妹們食新年飯, 就選咗呢一間喺尖沙咀韓國街中間嘅日本舖頭來試一下門面嘅裝飾非常日本, 晚餐時份還可以容許我們叫午市omakase menu係一個好好嘅安排, 日本果實酒仲可以買一送一, 實在好正! 始終唔喺大街上面, 這類型小店真係需要大家多啲光顧, 先可以能夠繼續提供高質嘅服務同食物畀客人!三個人叫咗三個午市omakase, 兩種果實酒及因為太好味而追加的右口魚(不是左口鱼)裙边卷物,每人才499,實在超值! 等我講下Omakase有咩食...* Salad* 茶碗蒸 < 都好多料喺裏面>* 吞拿魚蓉手捲* 精彩的Sashimi plate, 包括鮮甜美味嘅 生蠔配金箔 三文魚子及海膽, 海蝦,好大隻又鲜嫩嘅白螺,及2種厚切如生* 大帶子配紫菜* 五款廚師發板壽司,包括拖羅同埋海膽, 仲有右口魚裙邊卷物,等* 味噌湯* 日本卷蛋 蛋糕枝豆是送的唔好遺漏咗嗰兩個果實酒都好精彩,唔係好甜酒味亦都唔係好濃但有好香嘅梅同埋桃味 (我哋叫咗梅酒同埋蜜桃酒)整體上的用餐感覺非常良好,服務態度亦佳,

等我講下Omakase有咩食...
* Salad
* 茶碗蒸 < 都好多料喺裏面>
* 吞拿魚蓉手捲
* 大帶子配紫菜
* 味噌湯
* 日本卷蛋 蛋糕

枝豆是送的

整體上的用餐感覺非常良好,服務態度亦佳, 好清楚咁介紹所有每種魚嘅特性同埋吃嘅次序。 地方亦乾淨企理,亦都唔會 因為其他客人都已經離開而趕你走,你可以慢慢享用。實在係一個好地方,我會再返嚟!
2024-03-02
$499 (Dinner)
Celebration
Birthday