2019-05-20 149 views
平時好少去西環嗰頭,今次係朋友帶我去試下呢間餐廳,位置唔算特別易搵,但其實都唔係離地鐵站好遠,行5/6分鐘就到。喺出面睇唔覺得係間餐廳,反而有啲似鎖匙鋪,裝修得幾特別幾懷舊!裏面唔算好大,左邊係吧枱,右邊放餐檯。唔算闊落,但都唔會太逼。佢地分別有野食同野飲嘅餐牌,選擇都算多~ 有唔少特色cocktails可以揀。Sticky Coffee Pork Belly - $38豬肉串燒得岩岩好,外面有小小酥脆,但係仲可以鎖到啲點肉汁,肉質依然好嫩。另外,為左增加口感,佢地加左啲米通,幾特別。不過呢雖然係coffee pork, 但係咖啡味就唔係好出啦。Crispy Unagi - $48呢個鰻魚真係幾高質,有驚喜!上菜嘅時候已經香氣洋溢,鰻魚相當柔軟,淋上的醬汁甜而不膩,加埋上面鋪滿嘅紫菜碎同鹹蛋黃魚皮,口感更加豐富!Ma-la Fried Wings - $88聽職員講麻辣雞翼唔係用麵粉炸嘅,為左更加好咁鎖好啲肉汁,就改用左牛奶去炸。食落皮好脆,加埋啲炸蔥,又香又辣🤓 不過價錢上就有小小貴。King Prawn “Hot Mei” Sticky Rice - $228糯米飯入面加左乾海味,

Sticky Coffee Pork Belly

Crispy Unagi

Crispy Unagi - $48

Ma-la Fried Wings

Ma-la Fried Wings - $88

糯米飯入面加左乾海味,又有大蝦同素翅,材料豐富👍🏼 糯米飯亦都好入味,黏黏地幾有口感幾好味。

Smokes pigeon

Smokes pigeon $168
乳鴿用普洱茶葉煙熏, 有茶葉味香味,肉質嫩。

In the mood

In the mood $120
用英式茶同氈酒調嘅cocktail, 飲落幾特別,有茶香,小小清新嘅感覺,好易入口,幾適合女仔飲。

Bridge of Love

Bridge of Love $140
呢杯洒係用傳統嘅中式茶杯裝嘅,蛋白泡沫上面仲加左啲花裝飾,整得好靚!果道係梅味,比起上一杯,呢杯嘅酒味好足,比較濃烈但依然易入口嘅。
2019-05-07
Type of Meal