2018-08-28 48 views
今日去中環扮自由行,行到藝穗會附近,遇見呢間韓式炸雞店,把握「雞」遇,入去抖抖順便食晚飯一行五人,叫咗個$788嘅4人餐,但我地都覺得食物份量足夠6個人食凱薩沙律、薯條唔想樣樣都芝士,所以薯條揀咗原味,外脆內軟~沙律新鮮~跟餐加$25,大大杯好抵下~佢地話好好飲~呢杯青蘋果啤酒都係加$25~我唔飲酒,叫咗杯蘋果汁~唔洗加錢襯熱食勁好食,芝士香!餅底脆,有啲似餅乾既味道~意外的好食!呢個太陽炸雞,差不多枱枱都叫!件件雞都好大件呀!外面脆內Juicy食雞之餘中間個包都唔好忽略,芝士包勁好食~十件雞可以揀兩款口味,蜜糖芥辣味唔夠芥辣,不過個汁都幾好味,另外黃金鹹蛋炸雞我第一次食,味道會重啲,但都幾特別仲有螺肉伴冷麵,除咗螺肉,仲有魷魚絲同椰菜絲等配料,除外酸酸辣辣,仲有種好特別嘅味道,好開胃,好適合夏天食~滿足嘅一餐

沙律、薯條

凱薩沙律、薯條
唔想樣樣都芝士,所以薯條揀咗原味,外脆內軟~沙律新鮮~

餐飲

跟餐加$25,大大杯好抵下~佢地話好好飲~
青蘋果啤酒

呢杯青蘋果啤酒都係加$25~
蘋果汁

我唔飲酒,叫咗杯蘋果汁~唔洗加錢

熱帶風情薄餅

太陽炸雞

食雞之餘中間個包都唔好忽略,芝士包勁好食~

雙色炸雞

螺肉伴冷麵