2005-05-10 25 views
上兩個星期五黎過灣仔麻甩lunch,選擇了近地鐵站的生記,即在軒尼斯道修頓球場對面,上到來,大部份的人已經到達,果然係打風流工。首先係青紅蘿蔔湯打頭陣,請淡得來可以介開胃口。鹽焗雞連胸都比一般滑,但係冇咁大雞擺係咁鬼大隻碟;椒鹽鮮魷一的唔覺得有任何椒鹽,當係另一種食法;南乳齋除左個汁杰左的外,送飯一流;蘿蔔蚊鮮魚餅片,蘿蔔除了唔甜外,的汁偏杰;金汁木耳蒸排骨,味道不錯,送飯不錯;生炒骨偏酸,差唔多像炸肉片;豉油皇炒麵冇食,不評論;當日令我最不滿的便是薑炒飯,有薑粒冇薑味,咁我地食左乜落肚呢?冇驚冇喜的一餐,簡接可以攪埋即興麻甩甜品。要食的冇咁好既食品,先至乜叫好與壞。