2023-07-28 53 views
今日早收工 想打邊爐慢慢坐下傾下計經過見到呢間寶寶雞煲就走左入去見到佢個餐牌最吸引我嘅地方就係有得叫半碟/4粒 真係太好啦 2個人可以揀多幾種唔同嘅類別一坐底 店員就好貼心問我地要唔要叫杯飲品先 因為外邊實在太熱啦🥵一人一杯特大檸賓同大龍鳳檸樂 同個名一樣 大到係用Hoegaarden杯呀… 餐牌上有好多唔同種類既煲, 見舖頭名叫寶寶雞煲, 咁我就梗係揀雞煲試吓啦🐔寶寶奇味雞煲(干煲)🐔當我地叫既時候 店員👨🏻好好 問我地要唔要加啲配料落去 俾左幾個建議我哋 有豬皮,魚肚,豬腸 我地今次揀左魚肚, 雞煲好快就黎到 一打開 我就心心眼 係爆多既芫茜呀 同埋好香 佢辣道都有幾種可以選擇. 雞又有得揀新鮮定冰鮮雞 一定要試下新鮮雞 啲肉質好滑同好入味 重有啲崩沙魚肚 好厚身好有口感💯💯火鍋配料🐷招牌豬雜四式大拼盤🐷豬雜真係好少係打邊爐嘅地方見到有豬粉腸,豬肚,黃沙豬潤,豬白肺店家除左豬潤外 其他都以經炆過 所以淥一陣就已經可以食 同埋以經煮過 感覺上好乾淨店員重好詳細解釋豬潤要淥幾多分鐘先為之好味👍🏻推介呢個豬雜拼盤👍🏻🔪手切雪花肥牛🔪淨係牛款已經有好多唔同選擇電花肥牛係好均勻嘅雪花 而且厚
今日早收工 想打邊爐慢慢坐下傾下計
經過見到呢間寶寶雞煲就走左入去

一坐底 店員就好貼心問我地要唔要叫杯飲品先
因為外邊實在太熱啦🥵
一人一杯特大檸賓同大龍鳳檸樂
同個名一樣 大到係用Hoegaarden杯呀…

🐔寶寶奇味雞煲(干煲)🐔

火鍋配料
🐷招牌豬雜四式大拼盤🐷
豬雜真係好少係打邊爐嘅地方見到
有豬粉腸,豬肚,黃沙豬潤,豬白肺
店家除左豬潤外 其他都以經炆過
所以淥一陣就已經可以食
同埋以經煮過 感覺上好乾淨
店員重好詳細解釋豬潤要淥幾多分鐘先為之好味
👍🏻推介呢個豬雜拼盤👍🏻

🔪手切雪花肥牛🔪
淨係牛款已經有好多唔同選擇
電花肥牛係好均勻嘅雪花 而且厚度岩岩好 幾十秒已經食得 好淋同牛味好重

👅新鮮帶膏鵝腸👅
鵝腸肥而𣎴膩, 好香既油脂

🦐百花釀鬼馬🦐
油炸鬼上面釀左蝦膠同滿滿蟹籽