2023-07-20
呢隻我經過太子砵蘭街,見到有間寶寶雞煲新裝修,地方算干淨,就入去試吓。餐廳用紙張去選擇菜,我2個人order左8樣野。1.冰鎮惹味水魷魚🦑: 好新鮮,獨特調味,有少少辣,食完第一條就想食第二條2. 手打蝦丸: 用料足,大大粒蝦仁,$50半份有4粒,彈牙夠新鮮3. 韮菜餃: 韮菜餃水準之內,食落吾會太油,皮薄吾會太易穿,煮熟左會收晒水,有少量汁剛剛好。 4. 豬展筋: 正,但有啲肥,減肥人士食一兩條好了,我當然會清晒成碟啦。5. 脆鯇片:厚切鯇魚片,雖然吾係貴食材,但係有啲食肆吾太注重,以為客人食吾出,隨便選材,寶寶鯇魚片好新鮮,睇相都感受到。6. 鵝腸拼雞腸: 一餸兩味,可以試2種味道,好值得一讚個雞腸,啲雞脂肪好肥美,遇熱水即收縮,煮分零鐘食用,真係好好味。7. 炸魚皮:炸魚皮好脆8. 手切新鮮牛肉(風門柳):入去呢間餐廳可以話必叫,風門柳可以話牛肉最好食部分,好有牛肉味又夠新鮮,半份都夠2個人食。9. 大龍鳳可樂(珍寶裝)
餐廳用紙張去選擇菜,我2個人order左8樣野。
1.冰鎮惹味水魷魚🦑:
好新鮮,獨特調味,有少少辣,食完第一條就想食第二條
2. 手打蝦丸:
用料足,大大粒蝦仁,$50半份有4粒,彈牙夠新鮮
3. 韮菜餃:
4. 豬展筋:
正,但有啲肥,減肥人士食一兩條好了,我當然會清晒成碟啦。
5. 脆鯇片:
6. 鵝腸拼雞腸:
7. 炸魚皮:
炸魚皮好脆
8. 手切新鮮牛肉(風門柳):
9. 大龍鳳可樂(珍寶裝)