琴日同朋友出開尖沙咀行街濕平 佢話突然好想食雞煲 我就即刻揀左間平時有收藏開嘅熱門火鍋放題店帶佢去🌟於是我地晚飯就去左尖沙咀嘅二鍋頭食雞煲放題 🐔 120分鐘嘅火鍋放題有三種選項 成人$268一個人已經食到嚴選安格斯牛 🥩 超爽!朋友同我諗都唔洗諗就就揀左中間價位個項套餐🙃餐廳內環境好寬敞🫶🏻由於我地行街行到又餓又攰 晨咁早未夠六點已經入座 幸運地被有卡位坐🤩餐廳內放火鍋配料嘅雪櫃超級超級超級大!!(重要的事要說三次🤓)個大雪櫃有成差唔多50款食材for打邊爐🥳 真係揀到眼花撩亂🤩食物包括有新鮮蔬菜 各種丸類 餃 同海鮮都有😋 店員仲好友善咁同我地介紹 有好幾款嘅食材都係專程係台灣空運過黎的! 超用心 ❤️ 雪櫃嘅另一邊仲有打邊爐必備嘅魚皮同響鈴 🥰仲有多款公仔麵👌出前一丁同韓國麵!!超讚 ✅ 二鍋頭嘅飲品櫃同樣出色😎 有勁多款飲品比客人揀 茶類 果汁 同涼茶類都搵到⭐️ 正正子😚雞煲一上桌就香氣撲鼻!!雞煲內嘅雞份量好夠多🥰 夠曬足料呢!雞肉入口 食到肉質非常鮮嫩 一D都不老!雞煲我地揀左BB辣 (因為朋友同我都唔食得太過辣)但都仍烹調得十分惹味 🤤 麻香十足❣️⭐️ 安格斯封門柳(上)⭐️

於是我地晚飯就去左尖沙咀嘅二鍋頭食雞煲放題 🐔

⭐️ 安格斯封門柳(上)
⭐️ 安格斯牛板腱(下)
兩款安格斯牛都好味到無法以筆墨所形容🥹🥹 肉質同油花都好靚 😏 用$268食到咁嘅天花板quality安格斯牛真係勁癲😚入口每一啖都勁香牛味!直頭可婫美溫體牛 🐮

雞煲食完之後 餐廳就會再上另一新鍋for打邊爐😋 唔會直接用雞煲食完個煲黎就加湯又再用!又要讚🤗

湯底方面我地揀左正宗豬骨鍋🤤湯底好足料 真係有成夠豬骨攞去淆😘

打完邊爐 點可以唔食埋甜品呢🤤 餐廳有個雪糕櫃 入面有極多程唔同嘅雪條及杯裝雪糕🍦為整頓晚飯收尾 很好很好✅

整晚我同朋友食放題放得好開心 個煲雞煲烹製得好吃 火鍋放題一樣令人滿意 每人都只係$268🤩仲食到埋安格斯牛喎! 真係稱得上為「雞煲放題天花板」❣️