2020-11-10
好耐冇食雞煲,搵到呢間「富盈火鍋雞煲專門店」有得食自家調製雞煲加韓國燒烤,一個價錢,有三種食法(雞煲、邊爐和韓燒),好吸引啊!急不及待試吓先~雞煲自家調味,上枱時雞已預先泡一炮油,再合蓋煮8分鐘就食得,有時自己攪兩攪,有時店員處理,有得玩下幾開心🥳叫了半隻雞,洋葱和蒜頭好香,雞件好入味,食前半部分口感好滑的,後半部分鞋的,可能因為食唔切熟左啲,兩個女生食半隻雞,飽左一半。火鍋材料乾淨新鮮,我攞左貢丸、花膠、芝士腸、金菇、墨魚丸、魚角、肥牛、響鈴、蟹柳,每樣一件,食得哂👍🏻留意火鍋湯是自己出去攞的,不是服務員比你架。韓燒我攞左多春魚、牛仔骨、牛肉粒、雞翼、午餐肉、魷魚。牛肉粒好淋,好驚喜,枱上有鹽,忘記加埋落去,所以淡淡地味,加少少鹽會好味啲。午餐肉煎到個皮好脆,勁正。雞翼可以煎到個皮好脆,醃得幾好味架,可以encore 。其他都好好食😋甜品食咗豆腐花、紅豆雪糕、朱古力雪糕飲品蘆薈汁(有肉,正)芒果汁杞子菊花雪梨水忌廉
雞煲
火鍋
留意火鍋湯是自己出去攞的,不是服務員比你架。
韓燒
我攞左多春魚、牛仔骨、牛肉粒、雞翼、午餐肉、魷魚。
午餐肉煎到個皮好脆,勁正。
雞翼可以煎到個皮好脆,醃得幾好味架,可以encore 。
其他都好好食😋
甜品
食咗豆腐花、紅豆雪糕、朱古力雪糕
飲品
蘆薈汁(有肉,正)
芒果汁
杞子菊花雪梨水