2023-01-08 2465 views
大時大節好難搵餐廳食飯,咁啱朋友想食雞煲而依間又有得bk 就嚟咗餐廳環境算係低檔🥹除咗飲品櫃同得一個醬料櫃以及甜品&菜既櫃就冇嘢可以直接攞雖然佢哋點完上菜既速度都好快雞煲就有8種既,其中4種就唔使再加錢首先就叫咗招牌川味雞煲,可以自我選擇 花椒薑芫荽等等嘅配料,顧客可以因應個人喜好而決定。 柯打完要等大約10分鐘先上到嚟,建議差唔多食完一煲就叫定上雞之後大火煮多2分鐘就食得,川味雞煲幾好味但比起出面既冇咁濃味。雞既份量好足料,應該真係有成隻雞之後叫咗芝士雞煲食,但個味似白汁雞咁既芝士。完全唔掂☹️而且雞既份量好足夠,咁樣食真係有啲難頂聽到隔離枱叫酸菜雞,佢哋就話唔得。接受唔到,酸菜魚既配搭先啱味😂😂食完雞可以揀雞煲加湯/轉過另一煲打邊爐。有一款免費湯底可以揀,但西芹味好出。對唔食西芹既人嚟講有啲阻滯🤦🏻‍♂️食哂所有嘢當然要食甜品,不過淨係得啫喱同涼粉揀,仲要涼粉就咁擺係到有啲唔衛生冇雪糕食好似唔夠滿足🙄
雖然佢哋點完上菜既速度都好快

雞煲就有8種既,其中4種就唔使再加錢