2009-11-29
今日出街食飯..去左呢間熊本..見佢做緊任食..咁未試下囉..一坐低都無咩特別...點嘢食..唔洗問..去得任食..一定點魚生啦..仲有牛柳粒......當然仲有其仔嘢食...咁等左陣d魚生就嚟喇..呢個都唔係重點...重點係等左好耐d熟食都仲未嚟..咁未問過侍應啦..個侍應就話幫我地問下...一路等..無辦法..真係太肚餓喇..唯有再叫魚生啦..因為起碼我都望到個師傅不停咁整緊..應該唔會好似d熟嘢咁等咁耐..雖然之後d魚生都要等一段時間先嚟..但我都會體諒因為個到得一個師傅..而且總好過d熟食無影無蹤囉..就係咁..嗌左幾次魚生....好在而家天氣無咁凍..如果唔係係咁食魚生一定凍死我..食到差唔多7,8成飽喇..先見到d熟食...到個時人都無胃口啦..今餐食左2個鐘真係食完都唔知自己食過d咩..嘥晒我d錢..唔會再有下次都唔知呢間餐廳個老闆諗咩..都唔知佢地係咪唔夠人手整嘢食...希望呢間餐廳嘅老闆見到呢篇文章會多d循視業務..改善下..否則後果不堪設想