2021-06-07
今日想食日本野,朋友帶咗我去九龍城食主打日本美食嘅牛石料理,一入去裡面見到啲裝橫裝飾擺設真係好靚,最重要日式串燒、燒肉、壽司刺身全部應有盡有,好有身處日本feel。今晚食嘅嘢樣樣都好正,首先要講個鵝肝多士,真係好美味脆口,食過難忘,我同朋友都讚不絕口。另外炸日本芝士年糕,口感一流,香甜又唔肥膩,食得好開心。我哋叫咗個$898嘅燒肉盛,啲牛肉好新鮮,擺盤都特別唔同,店家在材料上的準備非常誠意用心,每一款都好新鮮,好吸引眼球,每款質地非常高質,重點推介,每一個部位都好新鮮好味,燒完特別香,口感非常讚!柚子左口魚邊非常新鮮,唔食過唔知,原來真係好清甜,口感一流。雜錦天婦羅唔會油膩,入口香脆,一句講曬,正到不得了。食到非常飽之後,有附上送俾我哋嘅甜品-芒果布甸,真係好好味,嗰陣芒果清香,好正。最後當然有我哋都鍾意嘅Haagen Dazs雪糕作為結尾!非常滿足嘅一餐!非常值得食嘅一間餐廳!絕對推薦!鍾意食日本嘢嘅你豈可錯過?快啲去試下喇!👍