2019-09-26
中環食咩都貴,又要好味又要價錢合理,我相信一起食堂係一個唔錯嘅選擇。餐廳提供靠牆位同四人座位,想自己面壁思過都得,同朋友一齊坐又得,得左!天花掛上印上餐廳名字既燈籠,可謂幾特別。台灣土雞肉飯雞絲偏瘦,不過夠味。分量亦多,幾乎鋪滿曬啲飯,滷蛋亦幾入味。原條蒲燒鰻魚飯賣相已經先聲奪人,原條鰻魚長過嗰碗而且厚身,肉質不會過於軟腍,有肉感,餐廳以流心蛋代替醬汁,別有另一番風味。係唔道套餐跟湯既情況下叫左貢丸湯,不過錯有錯着,貢丸加左香菇,爽口彈牙,豬肉味幾香。小食方面,鹽酥雞幾香脆,口感唔會太粉,份量相當充夠。烤台灣香腸食落唔太油膩,外脆內軟。我同女友分別叫咗仙草豆漿同蘆薈桂花雪梨茶。飲品唔係即沖,不過味道還可。由於晚餐既關係,我地食得豐富啲,總共一湯兩飯兩小菜。如果平時係中環返工可以下午試下呢間,$60、70既價位相信係中環算不錯。
天花掛上印上餐廳名字既燈籠,可謂幾特別。
小食方面,鹽酥雞幾香脆,口感唔會太粉,份量相當充夠。
烤台灣香腸食落唔太油膩,外脆內軟。