2018-04-23 212 views
約咗朋友晚上去單車館打波,懶得諗去邊食,朋友話直接在單車館餐廳食啦~本來預咗cafe,食物質素一般般,但原來都有驚喜。諗住打波唔食太飽,叫咗個牛柳粒同千島海鮮pizza,輕食一下。當然... 俾我見到雪糕waffle,甜品是不能少的...食物:牛柳粒份量都幾足,外皮未係好脆身,但味道足夠,有黑椒既香又有蜜糖既甜,一啲都唔un。嘩,Pizza一上枱,原來都幾大塊!! 最欣賞廚師的細心,每一小塊都有齊所有配料: 蝦、墨魚仔、蟹柳,好均勻分配,樣樣都試到。隻蝦真係超大隻,隻隻都爽口,個千島醬亦好多、好出,甜甜酸酸好鬼惹味。唔知係咪汁太豐盛,個pizza未係好脆身,但咁足料就已經補足返啦!雖然食個pizza係有啲飽飽地,但我呢個肥妹總有食甜品既胃。叫咗比利時之戀~ 即係朱古力味waffle雪糕~ 呢個甜品真係超級好食 朱古力waffle唔係得色無味,每一囗都好重朱古力味! 外脆加厚厚內層,淨食waffle已經好享受~~~~ 夾埋曲奇雪糕,冷與熱既配搭,perfect!! 掛住食雪糕同waffle, 我都忘記咗仲有oreo餅...呢杯蜜桃奶酪,應該就係飲得既yougurt,蜜桃味唔止清新,仲真

本來預咗cafe,食物質素一般般,但原來都有驚喜。

食物:

千島海鮮Pizza

嘩,Pizza一上枱,原來都幾大塊!!

比利時之戀(朱古力Waffle)

朱古力waffle唔係得色無味,每一囗都好重朱古力味!
掛住食雪糕同waffle, 我都忘記咗仲有oreo餅...

蜜桃奶酪

呢杯蜜桃奶酪,應該就係飲得既yougurt,蜜桃味唔止清新,仲真係食到少少蜜桃果肉,真係打出黎架
香甜少酸,中和剛剛pizza+肉既膩感。

環境:
好大,有空間感,而且裝修好靚,係充滿文青味道既
好適合買杯咖啡,坐下Hea下做下野,收集靈感既cafe~~

服務:
以自助式為主,先付錢下單,找個靚位坐,職員稍後會送餐上枱,到顧客走先會收碟。整個時間都好free,可以自由酙下水、拎調味/菜單,慢慢諗食咩先去下單都得,好適合靜靜地慢活既客人。

Type of Meal
Dinner
千島海鮮Pizza
比利時之戀(朱古力Waffle)
蜜桃奶酪